Najnovije vesti

SASTALI SE VULIN I BOCAN HARČENKO: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

razgovor srpskog ministra i ruskog ambasadora

SASTALI SE VULIN I BOCAN HARČENKO: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika

Politika

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou zahvaljujući ličnim odnosima dva predsednika i vrhovna komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ministar odbrane zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Ruske Federacije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije. Ambasador Bocan-Harčenko naglasio je da Ruska Federacija s pažnjom prati nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Srbiju te dodao da je nastavak dijaloga od izuzetne važnosti.

Da je saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske na istorijskom vrhuncu istakli su ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko i naglasili značaj nastavka vojnotehničke saradnje.

Ministar Vulin prihvatio je poziv ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua da prisustvuje zatvaranju šestih „Međunarodnih vojnih igara“ u Ruskoj Federaciji na kojima Vojska Srbije tradicionalno učestvuje. Pripadnici Vojske Srbije ove godine nadmetaće se u dve discipline u Ruskoj Federaciji – „Tenkovski biatlon“ i „Vojni reli“, a u Republici Belorusiji u disciplini „Snajperska granica“.

Kurir.rs/Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...