MUP DEMANTOVAO VESELINOVIĆA: Izmišljotina da je policija palila svoja vozila na protestu
Foto: printscreen

reakcija

MUP DEMANTOVAO VESELINOVIĆA: Izmišljotina da je policija palila svoja vozila na protestu

Politika -

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je večeras na pojedine opozicione političare da, kako navode, prestanu da obmanjuju javnost širenjem lažnih vesti u cilju omalovažavanja rada pripadnika MUP-a i ističe da su tvrdnje o tome da je policija dovezla na protest rashodovana vozila i sama ih zapalila potpune izmišljotine.

"Ovim putem podsećamo predsednika Pokreta za preokret Janka Veselinovića, kao i razne tviter stručnjake za bezbednost, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova 8. jula 2020. godine uhapsili V.T. (1994) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti", saopštio je MUP.

Osumnjičeni, koji se tereti da je tokom protesta izazvao požar na službenim policijskim vozilima u Takovskoj ulici, priveden je Višem javnom tužilaštvu koje mu je odredilo pritvor do 30 dana, piše u saopštenju.

Takođe se dodaje i da nijedno od zapaljenih vozila nije bilo rashodovano, već je većina stara najviše četiri godine, dok je najstarije od njih 2011. godište.

"Navedeno jasno pokazuje da su tvrdnje da je policija dovezla na protest rashodovana vozila i sama ih zapalila, koje se uporno plasiraju, potpune izmišljotine", ističe se u saopštenju.

MUP podseća i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još 16. jula ove godine govorio o očigledno svesnom plasiranju ove neistine u cilju relativizacije nasilja dela demonstranata.

Veselinović je prethodno na Tviteru pitao MUP ko je zapalio policijska vozila tokom protesta, koliko su bila stara zapaljena vozila i kako policajci nisu videli počinioca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja