UHAPŠENI SRĐAN NOGO I ZORAN RADOJIČIĆ: Pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

određeno zadržavanje do 48 sati

UHAPŠENI SRĐAN NOGO I ZORAN RADOJIČIĆ: Pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Politika -

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su danas u Sarajevskoj ulici, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Oni su uhapšeni zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, rekao je Nogov advokat Marko Pušica.

Očekuje se da policija izvrši i pretres stana u toku popodneva, a Pušica veruje da je njegov klijent Nogo uhapšen, jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su danas bivše poslanike Srđana Noga (39) i Zorana Radojičića (45) po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja - saopštio je MUP.

Nogu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrđen mandat poslanika u novom sazivu.

Nogo je pre više od tri nedelje bio hapšen kao kolovođa nereda ispred Skupštine Srbije, kada se nije pozvao na imunitet, ali je i sud odbio da mu odredi pritvor.

Nogo i Radojičić će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u roku od 48 sati, nakon čega će biti poznato da li će tužilac ovog puta tražiti da im se odredi pritvor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track