LUTOVAC I TADIĆ U RATU ZBOG FOTELJA: Šef DS odbija ujedinjenje sa SDS
Foto: Beta/Emil Vaš, Vladimir Šporčić

LUTOVAC I TADIĆ U RATU ZBOG FOTELJA: Šef DS odbija ujedinjenje sa SDS

Politika -

Aktuelni lider demokrata optužio bivšeg predsednika da se meša u unutrašnje stvari njegove partije

Predsednik DS Zoran Lutovac ocenio je juče kao uvredljivu izjavu lidera SDS Borisa Tadića da do ujedinjenja te dve stranke nije došlo zbog zabrinutosti za njegovu funkciju.

Objašnjavajući zašto ujedinjenje sa SDS više nije moguće, on je rekao da Tadić može da nastavi razgovore samo sa onima koje, kako je rekao, uvažava i s kojima sve vreme razgovara, ali isključivo o stvaranju velikog SDS, preneo je Tanjug.

Ko deli lekcije

- Boris Tadić se, međutim, već duže vreme neprimereno meša u unutrašnje stvari Demokratske stranke birajući s kim će u našoj stranci da razgovara i slobodno tumači ono o čemu je već postignut načelan politički dogovor - rekao je Lutovac.

Istakao je da za DS tema nije stvaranje nove političke stranke, nego integrisanje u DS onih koji su nekada u njoj bili, ali i onih koji nikada nisu bili u njoj.

Lutovac je kao potpuno neprihvatljivo i neprimereno naveo to da Tadić „deli lekcije o tome šta i kako DS treba da radi“.

Prekinut proces

Prema mišljenju Lutovca, Tadić time šalje nedvosmislenu poruku da ne uvažava DS i njene legitimne predstavnike i zato može da nastavi razgovore samo sa onima koje uvažava i s kojima sve vreme razgovara, ali isključivo o stvaranju velikog SDS.

SDS je 4. avgusta saopštio da je aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac jednostrano prekinuo proces ujedinjenja u veliki DS. SDS je naveo da su oni Lutovcu poslali apel da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržen ideji ujedinjenja ili je ta odluka poništena, a da do danas nije stigao nikakav odgovor, što oni tumače „kao njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliki DS“.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track