Najnovije vesti

PODRŠKA PRIJATELJU IZ SRBIJE: Srpska desnica poziva narod da stane u odbranu LUKAŠENKA
Foto: Printscreen

PODRŠKA PRIJATELJU IZ SRBIJE: Srpska desnica poziva narod da stane u odbranu LUKAŠENKA

Politika

Podrška Aleksandru Lukašenku kao legitimno izabranom predsedniku Belorusije je neizostavna, saopštila je Srpska desnica.

Srbija ne sme zaboraviti da se prijatelji u nevolji poznaju, a da je Lukašenko i više od prijatelja decenijama unazad, u prilog govore njegova bratska dela prema Srbiji. Ne moramo podsećati, kada je reč o svetskim liderima, da je on jedini koji je došao i sleteo pod bombardovanjem u Beograd 1999. godine, tokom NATO agresije, navodi se u saopštenju. Jedini predsednik ikada koji je Srbiju izabrao kao destinaciju za svoj godišnji odmor je upravo predsednik Lukašenko. Tako je privatno poveo sina na Kopaonik, ne bi li ga upoznao sa lepotama naših planinskih predela.

- Pa čak i kada je Tadićeva vlada uvela sankcije Belorusiji, Lukašenko nije dopustio da se taj izuztno štetan potez odrazi na dugoročne odnose sa Srbijom. Nije čak ni uzvratio istom merom. Kada je u pitanju saradnja Srbije i Belorusije, značaj iste je ogroman. Od namenske industrije, trgovinske saradnje – uvoza i izvoza, pa sve do sporazuma koje je Lukašenko inicirao, a od neizmernog su značaja za našu državu - navodi Vacić.

Pored legitimiteta, da je pravi vladar govori činjenica da je Belorusija jedina zemlja u Evropi koja nije dopustila privatizaciju, dolazak zapadne agenture, masovne otkaze i pljačkanje sopstvenog naroda. Narod Srbije mora znati da oni koji su našu zemlju hteli da unište, pokušavaju isto u Belorusiji. Sramotnoj propagandi i lažima, moramo stati na put, podržati bratski narod i biti aktivni u ovoj borbi za istinu. Srbija je ima mali broj pravih prijatelja, a jedan od njih je dokazano Aleksandar Lukašenko – jedini legitimni predsednik Belorusije, navodi Srpska desnica.

Srpska Desnica apeluje na Srbe da glasno pruže podršku prijatelju u odbrani narodne volje, demokratije i suvereniteta Belorusije. Sami smo bili žrtva državnog udara 2000.godine i potonje pljačkaške privatizacije koja je usledila i masovnog pretvaranja radnog naroda u tehnološki višak i žrtve tranzicije. Poučeni svojim iskustvom treba da u svakoj prilici pogotovo putem interneta javnosti u Belorusiji, ali i celom svetu poručujemo da je mir i uspeh za narod Belorusije moguć samo odbrane li pobedu Lukašenka i sačuvaju svoju državu suverenom.

"Da živi srpsko-belorusko bratstvo. Prijatelj se prepoznaje u nevolji. Odbrana suvereniteta države je most saradnje slobodnih nacija", poručio je Miša Vacić, predsednik Srpske desnice.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...