Najnovije vesti

ĐURIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO HOTIJU: Priznanje Kosova nikada neće biti na agendi
Foto: Beta/Dragan Gojić

PLASIRAJU LAŽNE VESTI

ĐURIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO HOTIJU: Priznanje Kosova nikada neće biti na agendi

Politika

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je večeras da predsednik vlade privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti ponovo plasira lažne vesti o dijalogu Beograda i Prištine i poručio da uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi.

Đurić je rekao da će zbog sve učestalijih provokacija Prištine i lažnih informacija o sadržaju i ciljevima dijaloga od Evropske unije, kao posrednika u razgovorima, Beograd zatražiti da reaguje ovim povodom i stane na put plasiranju dezinformacija.

"U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život građana na Kosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi", istakao je Đurić i ukazao da Hoti takve lažne vesti plasira sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga.

On je naveo i da Hoti može, kao i do sada, da drži monologe na tu temu, ali dijaloga o tome neće biti.

"Predstavnici Prištine su za nas predstavnici privremenih institucija samouprave naše južne pokrajine, i tako ćemo i nadalje nastaviti da ih tretiramo, u želji da srpski i albanski narod iznađu modalitete za jačanje poverenja u miran i produktivan suživot", naveo je Đurić u saopštenju.

Hoti je ranije danas rekao da će se na sutrašnjem sastanku u Briselu sa predstavnicima Beograda razgovarati o ekonomskim pitanjima, ali da će voditi dijalog za, kako je naveo, obostrano priznanje.

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu na nivou eksperata biće održan sutra, a sastanak u Vašingtonu 4. septembra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...