PAPA POSLAO ČESTITKU PATRIJARHU IRINEJU: Neka SPC nastavi da raste u veri i ljubavi
Foto: AP/Alessandra Tarantino, Beta/Miloš Miškov

na mnogaja ljeta

PAPA POSLAO ČESTITKU PATRIJARHU IRINEJU: Neka SPC nastavi da raste u veri i ljubavi

Politika -

BEOGRAD - Poglavar rimokatoličke crkve Franja čestitao je patrijarhu Irineju 90. rođendan i "dragom bratu u Hristu Gospodnjem" poželeo "Na mnogaja leta - Ad multos annos", uz želju da u svetu podela zajedno svedoče o prijateljstvu, poštovanju i zajedništvu među crkvama.

"Neka svetlo Hrisrtovo uvek blista na vama i neka SPC pod vašim upravljenjem nastavi da raste u veri i ljubavi i pokazuje istinsko lice Božje, u svetu koji je ranjen podelama i nasiljem neka bi mi, po Božjoj blagodati, zajedno svedočili prijateljstvo, poštovanje i zajedništvo među našim crkvama koje odlikuje bogratsvo različitih tradicija", navedeno je u čestitki postpisanim sa Fransisko.

foto: EPA

Papa je napisao da se moli gospodu da patrijarha Irineja blagoslovi zdravljem i blagostanjem, da izlije preobilno bogatstvo Svetog Duha na njegovu eklesijalnu službu.

"Sa tim osećanjem obnavaljam svoje molitvene želje i uzvraćam bratski zagrljaj mira, moleći da se i vi setite mene u vašim molitvama", naveo je papa Franja u čestitki "njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, Arihepiskopu pećkom i Mitropolitu beogradsko-kralovačkom".

"Povodom 90. rođendana Vaše svetosti, koji je veoma blizu datuma liturgijske proslave njegovog sveca zaštinika, ali i povodom 800 godina sticanja autokefalije SPC, vama i svima koji su povereni vašoj pastoralnoj briz sa radošću potvrđujem da sam sa Vama u Duhu", naveo je papa Franja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track