VUČIĆ UOČI BLEDSKOG FORUMA: Danas će se na glavnom panelu čuti i druga mišljenja!
Foto: Tanjug Printscreen

VUČIĆ UOČI BLEDSKOG FORUMA: Danas će se na glavnom panelu čuti i druga mišljenja!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u nedelju se varaju svi koji misle da će moći po pitanju KiM da prave račun bez krčmara.

Srbija neće više prihvatati ulogu gubitnika devedesetih godina, niti će plaćati ceh "za sve goste u kafani", poručio je sinoć predsednik u izjavi novinarima na Bledu.

Vučić je rekao uoči današnjeg Bledskog strateškog foruma razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, kao i sa predstavnicima zemalja u regionu i objasnio im poziciju Srbije po pitanju KiM i zatražio njihovu podršku.

"Govorio sam o problemima koje imamo po pitanju KiM i zatražio podršku", rekao je Vučić i istakao da misli da smo nadomak značajnih promena i u Evropi i u svetu, koje, ipak, neće ići lako, ali svakako brže nego do sada.

Kaže da će se danas na Bledu na glavnom panelu čuti i druga mišljenja.

Ističe da se varaju svi koji misle da je jedino rešenje da Srbija da sve što može i prihvati da bude gubitnik i prođe kroz katarzu nakon devedestih godina.

Vučić je istakao da niko ne treba da pomisli da će Srbija biti unižena i može da nipodaštava srpski narod, kao drugorazredni koji treba da plati u kafani ceh za sve.

Srbi treba da budu jednako tretirani, naglasio je Vučić i istakao da bi sve drugo bilo pravljenje računa bez krčcmara.

Predsednik Srbije je naglaiso da je pozicija Srbije snažna i čvrsta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track