TRAŽENJE KRIVCA U VUČIĆU ZA SOPSTVENI NEUSPEH JE LICEMERNO! Bečić: Đukanović svoju politiku bazirao na lažnoj istoriji
Foto: Damir Dervišagić

TRAŽENJE KRIVCA U VUČIĆU ZA SOPSTVENI NEUSPEH JE LICEMERNO! Bečić: Đukanović svoju politiku bazirao na lažnoj istoriji

Politika -

Predsednik skupštinskog odbora za bezbednost,Igor Bečić, reagovao je na optužbe Mila Đukanovića, kom je za debakl na izborima u Crnoj Gori između ostalog kriv i Aleksandar Vučić i država Srbija, smatrajući da je to, u najmanju ruku, licemerno. Tim povodom rekao je sledeće:

- Posle trideset godina neprikosnovene vladavine Crnom Gorom, propagiranja demokratije i evropskih vrednosti od Mila Đukanovića sam očekivao da i poraz na izborima koje je on u potpunosti kontrolisao, prihvati dostojanstveno i racionalno. Traženje krivca za sopstveni neuspeh u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je u najmanju ruku licemerno, saopštio je Igor Bečić, predsednik skupštinskog odbora za bezbednost.

O velikosrpskom nacionalizmu govori čovek koji se godinama upinje da u Crnoj Gori zatre sve što je srpsko. Umesto što krivca za svoj neuspeh traži u Srbiji i Vučiću, trebalo bi realno da sagleda probleme partije koju vodi, koja je umesto jasnog političkog i ekonomskog programa ponudila stvaranje neke nove verske zajednice i time udarila na najveće vrednosti jednog naroda, istoriju i identitet.

Umesto da se usmeri na rešavanje problema građana Đukanović se bavio pisanjem lažne istorije i na tome bazirao svoju politiku. Ne vidim kako je Vučić kriv za politiku koju je Đukanović sam odabrao, a narod odbacio.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track