DAČIĆ O DEKLARACIJI: Vučić će postupiti onako kako je to najbolje za srpske interese
Foto: Kurir

STABILNA SRBIJA JE I JAKA SRBIJA

DAČIĆ O DEKLARACIJI: Vučić će postupiti onako kako je to najbolje za srpske interese

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je donošenje Deklaracije o podršci aktivnostima predsednika Aleksandra Vučića, koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini, odraz političkog jednistva koje postoji ne samo u vladajućoj koaliciji, već i u svim državnim institucijama u Srbiji.

Dačić je u izjavi za Tanjug naveo da je Deklaracija i potreba da postoji takvo političko i državno jedinstvo zato što je, ističe, veoma važno da Srbija bude politički stabilna.

"Stabilna Srbija je i jaka Srbija. Nema nikakve sumnje da je Srbija izrazila želju da učestvuje u dijalogu i želju za kompromisima, ali Srbija ne prihvata bilo kakve ultimatume", rekao je Dačić.

Ističe da u ovom trenutku takva podrška Vlade Srbije zapravo znači podršku principijelnoj politici koja podrazumeva da Srbija jeste za dijalog i kompromise, ali da ukoliko dođe do bilo kakvih ultimatuma koji su suprotni našim nacionalnim interesima da će se oni braniti.

"Siguran sam da će Vučić postupiti onako kako je to najbolje za srpske, državne i nacionalne interese. Vučić ima punu podršku Vlade Srbije, a ubeđen sam i većine građana, za poteze koje će povlačiti u Vašingtonu, jer sam siguran da će biti u najboljem interesu Srbije", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track