VUČIĆ POKAZAO ORIGINAL SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA: Evo kako izgledaju dokumenti potpisani u Beloj kući (FOTO)
Foto: Screenshot Pink tv

STIŽU U BEOGRAD

VUČIĆ POKAZAO ORIGINAL SPORAZUMA IZ VAŠINGTONA: Evo kako izgledaju dokumenti potpisani u Beloj kući (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je danas prvi put originalna dokumenta sporazuma potpisanog u Vašingtonu i istakao da je Srbija suštinski potpisala "razmenu pismena" sa SAD.

Vučić je pokazao originalna dokumenta, odnosno dve fascikle i dodao da je jednu potpisan on, a drugu Donald Tramp.

foto: Screenshot Pink tv

"Ovo su originali, nisu nikakve kopije, što mi nosimo u Beograd. Mi smo u stvari suštinski napravili 'razmenu pismena' sa SAD, ali da ne budemo nefer, mi dobro znamo znamo šta je sadržaj onog što su Albanci potpisali, jer mi smo sa njima razgovarali pred američkom stranom".

foto: Screenshot Pink tv

Vučić je napomenuo da to svakako nije bilo prvi put da se pregovara sa albanskom stranom i da je licemerno što to sad prebacuje opozicija, pošto su tokom njihovog pregovaranja načinjena najveće štete.

"Nismo mi ti koji smo sa njima razgovarali i na bečkim pregovorima, još 2006, sa prvim optuženikom pred srpskim sudovima. Zatim su 2008. Albanci proglasili nezavisnost, 2009. tražili ukidanje uloge UN i prebacili sve na EU, uz pitanje Međunarodnom sudu pravde što je bila naša najveća greška", naveo je Vučić.

Ističe da sporazum predviđa moratorijum za ulazak Kosova u bilo koju međuanrodnu organizaciju, ne samo UN, već i Interpol i sve druge.

"Od sušitnskog značaja je da naše ekonomije napreduju i da se ide ka bolje životnom stnadardu, samo da zavšimo sa kovidom".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track