BRNABIĆEVA U VRANJU: Zahvalnost pripadnicima službi bezbednosti
Foto: TANJUG/ MGSI/ ALEKSANDAR STOJANOVIĆ

projekAT stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti

BRNABIĆEVA U VRANJU: Zahvalnost pripadnicima službi bezbednosti

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Vranju da je projekat izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti način da im se država zahvali na svemu što čine i dodala da će izgradnja biti nastavljena, jer je i interesovanje za stanove veliko, što potvrđuje da je takva inicijativa bila pravi potez.

Brnabić je istakla da projekat, za koji je inicijativu dao predsednik Aleksandar Vučić, ima širi efekat na društvo.

"Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor i preduzeća. Na gotovo svim gradilištima rade domaća preduzeća i minimum 80 odsto materijala i opreme je poreklom iz Srbije", rekla je Brnabić.

foto: TANJUG/ MGSI/ ALEKSANDAR STOJANOVIĆ

Dodala je da su ovom izgradnjom revitalizovani delovi grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije, a dat je i podstrek razvoju ugostiteljstva i drugih grana privrede.

“Osnovni cilj je zahvalnost pripadnicima službi bezbednosti, njima i njihovim porodicama, jer se oni žrtvuju i bore za nas svaki dan i stavljaju svoj život na kocku da bismo svi mi bili bezbedni”, rekla je Brnabić i dodala da je namera države da im, kroz povećanje plata i ulaganja, pruži dodatnu sigurnost i poruči da država brine za njih.

Danas je, dodala je, želela da se ministrima Zoranom Mihajlović i Zoranom Đorđevićem, lično uveri da li su porodice srećne i zadovoljne u stanovima, koje, podsetila je, kupuju, po subvencionisanim cenama.

Brnabić je navela da je su pripadnici službi bezbednosti uglavnom zainteresovani za veće stanove, odnosno da su stanovi koji još nisu prodati, uglavnom najmanji, jednosobni.

foto: TANJUG/ MGSI/ ALEKSANDAR STOJANOVIĆ

Prema njenim rečima, to je pokazatelj da oni veruju u svoju državu, bolju budućnost, u napredovanje u službi, u još veće plate..

Zato je, kaže, vlada donela odluku da se u Vranju grade dodatni stanovi, kao i da se u svim gradovima menja struktura stanova, odnosno da više ima onih većih, pa će biti 10 odsto jednosobnih, 50 odsto jednoiposobnih i dvosobnih i 40 odsto trosobih i troiposnobih stanova.

“Očekujemo da ćemo i time bolje odgovoriti na potrebe pripadnika bezbednosti”, rekla je Brnabić.

foto: TANJUG/ MGSI/ ALEKSANDAR STOJANOVIĆ

“Ovo je izuzetno uspešan projekat, koji pokazuje da mi nismo kao neki političari koji samo obećavanju, već da mi stojimo iza obećanja. Mnogi su izvrgavali ruglu projekat, nisu verovali, ali izgradili smo zgrade, ljudi su useljeni i nastavljamo da gradimo dalje” rekla je premijerka.

Istakla je i da prva faza izgradnje broji 8.000 stanova, ali da je, prema anketama, 23.000 pripadnika bezbednosti izrazilo interesovanje i ispunjava uslove za stanove.

“Nastavljamo da gradimo dalje i razmišljamo da proširimo projekat, da uradimo nešto slično za zdravstvene, prosvetne radnike, za mlade bračne parove, a na način da to ne ugrožava tržiste, ali da pokažemo da država brine”, rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja