MIRKOVIĆ: Nastavak napada i laganja opozicije o sporazumu iz Vašingtona
Foto: Vladimir Šporčić

MIRKOVIĆ: Nastavak napada i laganja opozicije o sporazumu iz Vašingtona

Politika -

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS kaže da je Vašingtonu naša delegacija, predvođena Aleksandrom Vučićem napravila veliki uspeh i potpisala sporazum koji je u interesu naše zemlje te da je to vrlo jasno, a najbolja potvrda je, kaže, "svakodnevno histerično napadanje, laganje i izmišljanje od strane Đilasa, Jeremića i njihovih poltrona.

"Oni na taj način žele makar na sekund da umanje značaj i bace ljagu na taj istorijski dogovor", naveo je Mirković u saopštenju koje je medijima dostavila infrmativna služba SNS.

Danas , dodao je, svoju odanost Đilasu dokazuje Borko Stefanović, "isti onaj čovek koji je bio na vlasti kada je tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost, pregovori izmešteni iz UN u EU, postavljeno pitanje Međunarodnom sudu pravde na čiji odgovor se danas prištinske vlasti pozivaju, kao i kada su pravljene granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, pa je svima jasno koliko je licemerstvo u pitanju".

"Vređanjem svakoga ko je bio u našoj delegaciji odraz je nemoći Dragana Đilasa kao i frustracije, međutim ni to im neće pomoći da sakriju svoju odgovornost za sve što su činili na štetu našoj zemlji dok su bili na vlasti, kao što neće sakriti ni njihovu direktnu odgovornost za situaciju koju danas imamo u našoj južnoj pokrajini", smatra Mirković.

Kaže da je "žalosno slušati Borka kako očajnički pokušava da umanji uspeh naše diplomatije, a svako u zemlji zna da broj susreta sa svetskim zvaničnicima, kao i najmoćnijim liderima sa kojima se Aleksandar Vučić sastao, on i njegov gazda Đilas mogu samo da sanjaju".

"Mogu razumeti želju da se njihova propala stranka održi u političkom životu, ali ne mogu nikako da shvatim da neko upornim lažima i prevarama misli da će to i učini, jer konkretne rezultate kao i istinu ne mogu da izbrišu", kaže Mirković.

Dodaje da je pobeda u Vašingtonu nastavak uspešne i odgovorne politike Aleksandra Vučića i samo je jedna u nizu, što, dodaje, zna i Borko Stefanović, ali najbitnije je da to znaju, prepoznaju građani Srbije, jer se sve te pobede garantuju bolje sutra naše dece i naše Srbije.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanovic izjavio je ranije da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa s Kosovom, koji je u Vašingtonu potpisao predsednik Aleksandar Vučić "najskandalozniji dokument u diplomatskoj istoriji Srbije", te da je tim sporazumom Srbiju "okrenuo i protiv prirodnih strateških partnera - EU, arapskog sveta, Rusije i Kine".

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track