Najnovije vesti

jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost

MINISTAR VULIN SAOPŠTIO: Vlada Srbije odlučila da se prekinu sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima

Politika

Vlada Republike Srbije na danasnjoj sednici donela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vežbe i aktivnosti sa svim partnerima.

- Republika Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Pritisci, koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljeni na našim odlukama i postupcima, pa čak ni u realnosti, rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih moćnih zemalja - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar ističe da se od Srbije traži po cenu napuštanja evropske budućnosti i po cenu još većih pritisaka na našu politiku, ali i na naš narod na KiM i Republici Srpskoj, da napusti vojne vežbe sa Belorusijom.

- Odlukom Narodne skupštine mi smo vojno neutralna zemlja. Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbegli ili barem umanjili posledice pojačanih napada na našu zemlju i politiku i ekonomiju, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku da se u narednih šest meseci prekine sa svim vojnim vežbama i svim aktivnostima sa svim partnerima bez razlike - saopštio je Vulin. 

Ministar je naglasio da u narednom periodu Srbija neće učestvovati u bilo kakvim vežbama ili vojnim aktivnostima ni sa NATO, ni sa Rusijom, ni sa ODKB, ni sa SAD, ni sa Kinom niti EU. 

- Ni sa Istokom niti Zapadom. Naše učešće u mirovnim operacijama će biti posebno razmotreno i prema potrebi suspendovano. Proces opremanja i jačanja naše vojske neće biti zaustavljen. Mi ćemo raditi na povećanju naše borbene gotovosti više i napornije nego ikada. Ovo je jedini način da sačuvamo vojnu neutralnost i ova bolna odluka nas obavezuje da se oslonimo samo na sebe i svoju snagu - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

(Kurir.rs) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...