PALMER O SPORAZUMU BEOGRADA I PRIŠTINE U BELOJ KUĆI: Usmeren na podršku normalizaciji ekonomskih odnosa
Foto: AP/Amel Emrić

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan

PALMER O SPORAZUMU BEOGRADA I PRIŠTINE U BELOJ KUĆI: Usmeren na podršku normalizaciji ekonomskih odnosa

Politika -

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas u Sarajevu da je sporazum Beograda i Prištine postignut u Beloj kući usmeren na podršku normalizaciji ekonomskih odnosa.

Ekonomska normalizacija trebalo bi da omogući i političku normalizaciju odnosa. Bio sam pre par dana u Briselu i razgovarao sam s Lajčakom, Vučićem i Hotijem. Kazao sam da SAD podražvaju proces koji vodi EU i ja uopšte ne bi uključivao u te procese Bosnu i Hercegovinu. Ono što se dešava sa RS je unutrašnje pitanje BiH i to je opredeljenje i Vučića, rekao je Palmer, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Na pitanje o izjavama Milorada Dodika o tzv. Kosovu i statusu RS, on je istakao da za SAD, kako je rekao, ne postoji relevantno poređenje Kosova i RS.

Kosovo je zemlja i imamo diplomatske odnose sa njima. Što se tiče RS, okvir za političku budućnost je uspostavljen Dejtonskim mirovnim sporazumom, a to je budućnost BiH koja je nezavisna i ima svoj teritorijalni integritet. Ta budućnost je najbolja za ljude u RS, ali i sve u BiH. Jako bi voleli da vidimmo sporazum između Beograda i Prištine čime bi se otvorio put ka EU , rekao je Palmer.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja