VUČIĆ O DODIKU I HRVATSKOJ: Srbija će čuvati svoj narod, raditi sa njim, ali želi da radi s Bošnjacima i svim drugima
Foto: Tanjug Printscreen

želimo mir

VUČIĆ O DODIKU I HRVATSKOJ: Srbija će čuvati svoj narod, raditi sa njim, ali želi da radi s Bošnjacima i svim drugima

Politika -

BEOGRAD - Povodom najnovijih politika i ideja iz Sarajeva, koje čak spekulišu sa ratnom opcijom, kako je to preneo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, juče u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da Srbija želi mir u regionu i da želi da sarađuje sa svima, uključujući i BiH, te da se Dejtonski sporazum ne dovodi u pitanje.

"Srbija će čuvati svoj narod, raditi sa njim, naravno, ali da želi i da radi sa Bošnjacima i svim drugima", rekao je Vučić je, upitan za izjave iz BiH, poput ponovnih najava moguće tužbe protiv Srbije za genocid, te spekulisanja ratnom opcijom, ne bi li se onemogućili saradnja Srbije i RS, kazao da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa svima i da sve stvari protiču u mir.

- Nadam se da to žele i svi drugi, dodao je Vučić. Kazao je da je saslušao Milorad Dodika po svim pitanjima i razumeo šta želi i očekuje.

Ne interesuje me šta pišu u Hrvatskoj

Vučić je rekao danas da svaki put kada u Hrvatskoj nešto pišu protiv njega zna da radi dobar posao za Srbiju.

Na pitanje kako vidi to da politikolog iz Zagreba Dejan Jović pozitivnije ocenjuje reultate iz Vašingtona nego neko iz Srbije, Vučić je kazao da na to pitanje ne želi da odgovara, jer bi to bilo delimično iskrivljavanje činjenica, budući da ima i drugačijih tekstova u hrvatskim medijima i analizama.

"Ne interesuje me šta pišu. Svaki put kada pisu protiv mene pomalo sam zadovoljan, jer znam da radimo dobar posao za svoju zemlju. Mi sa njima želimo dobre odnose, ali oni svaki put pokazuju zabrinutost zbog boljeg rasta Srbije", ukazao je Vučić.

On je dodao da za tim nema potrebe i da se mi radujemo njihovim uspesima, navodeći kao primer i to što im nije propala turistička sezona.

"To neće umanjiti naše aspiracije da se takmičimo u ekonomiji, to je ono što želimo i bićemo uspešniji", poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track