VUČIĆ: Nije važno kada, već kakva će biti nova vlada!
Foto: Tanjug Printscreen

formiranje vlade

VUČIĆ: Nije važno kada, već kakva će biti nova vlada!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se formiranjem nove vlade bavi svaki dan, jer ona, ističe, mora biti dovoljno jaka da odgovori na sve izazove, a očekuje da će biti formirana pre kraja septembra.

"Formiranje vlade nije pitanje podele 'feuda' i pljačke resursa, kao što je kod mnogih političara bio slučaj u prošlosti, već ozbiljan i odgovoran zadatak", rekao je Vučić novinarima.

Nije, kaže, važno kada, već kakva će biti nova vlada, da može da odgovori velikim i teškim izazovima koje je pokrenula pandemija virusa korona.

U ovako teškim, složenim i kompleksnim uslovima u svetu, formiranje vlade je veoma važno, da bi, kako ističe, mogli novom i većom energijom i snagom, ali i odanošću koju moramo da pokažemo prema sopstvenoj zemlji, mogli da odgovorimo na pravi način na izazove.

Uveren je da će nova vlada biti formirana pre kraja septembra, što je, dodaje, u skladu sa ustavnim rokovima.

Vučić kaže da građani od države uvek očekuju više, ne uzimajući u obzir ni koronu, ni sve ostale probleme sa kojima se naša zemlja, ali i ostale zemlje suočavaju.

Ukazuje da se Srbija dobro izborila da ne izgubi zaposlene, i nije smanjila plate i penzije, zato je, ističe, potrebno da nova vlada tako nastavi.

Ističe da će se Srbija dalje razvijati u skladu sa Planom “Srbija 2025”, i za njega je, kaže, suštinska stvar da u 70 opština južno od Dunava i svuda u Vojvodini bude urađena kanalizacija i fabrke za prečišćavanje otpadnih voda.

"To je novi standard", rekao je Vučić.

Nastaviće se, kaže predsednik, i sa ulaganjima u zdravstvo, policiju, vojsku, kao i sa povećanjem plata i penzija, bez ozbira, ističe, na užasan period kroz koji prolaze sve zemlje u svetu zbog pandemije virusa korona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track