O POZIVU DA DOĐE U ZVEZDU

EKSKLUZIVNO! MAMIĆ O PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić je gospodin! Bila bi mi čast da popijemo piće (VIDEO)

Politika -

Nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić govorio je o pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Crvenu zvezdu.

"Ponudu sam shvatio kao kurtoaznu", rekao je Mamić u ekskluzivnom razgovoru za TV Arena sport u emisiji "Kao nekada", a onda dodao:

"Sreli smo se prošle godine na Gospodarskom sajmu u Mostaru, gde su bila tri predsednika - Vučić, Dodik i Čović. Oko predsednika Vučića je bilo 200 ljudi u pratnji, ali on se zaustavio, uljudno me pozdravio, porazgovarali smo, čestitao mi je na svim uspesima mog Dinama i pitao: 'Kad ćeš doći u moju Zvezdu".

O Vučiću ima samo reči hvale.

"Vučić je za mene gospodin, koga cenim i poštujem i uvek bi mi bila čast da ili popijem piće ili ručam sa njim, zato što se nije dogodilo da je bio u kontaktu sa nekim iz Hrvatske, a da nije pitao za moje zdravlje", kazao je Mamić.

On je predsedniku Srbije poručio mu dve stvari.

"Ako može, da pomogne ljudima koji su izgubili nekog bližnjeg u tom nesrećnom sukobu i da pod podjednakim uslovima za sve narode u ljudskoj atmosferi živimo zajedno na ovim prostorima, volimo se i poštujemo".

Priznaje da je jugonostalgičan.

"Neki mi to zameraju... Kada sam dolazio sa Dinamom u Srbiju da igram protiv Zvezde ili Partizana, onda bi se skupilo 50 najuglednijih novinara, političara, generala, direktora firmi i svi bismo zajedno proveli noć pričajući i maštajući", prisetio se Zdravko Mamić davnih vremena.

(Kurir.rs/TV Arena sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track