Najnovije vesti

DAČIĆ ODGOVORIO MILU: Ko preti Crnoj Gori? Izgubio si od svog naroda a ne od Srbije
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

REAGOVANJE

DAČIĆ ODGOVORIO MILU: Ko preti Crnoj Gori? Izgubio si od svog naroda a ne od Srbije

Politika

BEOGRAD - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, i da optužuje Srbiju da se mešala u unutrašnje stvari Crne Gore, izjavio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

foto: Marina Lopičić

'Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori'', rekao je Dačić u izjavi za Tanjug.

Srpski ministar dodaje da je Milo Đukanović na nedavnim parlamentarnim izborima ''izgubio od svog naroda, a ne od Srbije''.

''Pa nije (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić pozivao za koga da se glasa u Crnoj Gori, već (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj. Pa, kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru 'prirodnim delom srpskog sveta'? Zar je Crna Gora 'prirodni deo albanskog sveta' kad mu ne smeta mešanje Rame i Hardinaja?'', istakao je Dačić.

Nije Srbija, kako je dodao, vodila anticrnogrosku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umešavši se u unutrašnje stvari Srbije, priznajući Kosovo.

''Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane s plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti'', naglasio je Ivica Dačić.

foto: Nemanja Nikolić

Crngorski predsednik izjavio je ranije večeras da u okolnostima u kojima je, kako tvrdi, krenuo proces frormalizacije kosovske nezavisnosti, priča o tome da je Crna Gora "prirodni deo srpskog sveta", prirodni deo "velike Srbije" za njega je, kaže, "neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalisticka usta. koja sve teže podnose gubitke".

U intervjuu za Fejs televiziju u Federaciji BiH, on je između ostalog, govoreći o odnosu Crne Gore i Srbije, rekao da je Crna Gora na stubu srama u srpskim medijima

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...