STEFANOVIĆEVO LICEMERJE: Njegovim napadačima preti robija, on se žali, A ĆUTI NA SILEDŽIJSTVO MILADINA KOVAČEVIĆA
Foto: Dado Đilas

STEFANOVIĆEVO LICEMERJE: Njegovim napadačima preti robija, on se žali, A ĆUTI NA SILEDŽIJSTVO MILADINA KOVAČEVIĆA

Politika -

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović šokiran je kaznama koje je Više javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo za njegove napadače. Istovremeno, Stefanović upadljivo ćuti na novi incident Miladina Kovačevića, koji se prethodno zbog mnogo ozbiljnije stvari izvukao zahvaljujući upravo Stefanoviću.

Stefanović je 2008, kao visokopozicioniran funkcioner Ministarstva spoljnih poslova Srbije, intervenisao da Kovačević, nakon brutalnog prebijanja američkog državljanina Brajana Štajnhauera, dobije putne isprave i pobegne iz SAD u Srbiju. Štajnhauer je jedva ostao živ posle Kovačevićeve agresije, pa je Srbija njegovoj porodici morala da isplati čak milion dolara odštete.

Iako je u svemu tome imao značajnu ulogu, baš kao i njegov tadašnji šef - ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, obojica danas ćute na prijavu jedne devojke koja tvrdi da ju je Kovačević prebio.

foto: Ana Paunković

Umesto toga, Stefanovića boli njegov slučaj iz 2018, kada su ga štanglom u glavu udarili napadači u Kruševcu. Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je kaznu od četiri i po godine zatvora za Miloša Šaponjića, a po tri i po godine za Marka Živkovića i Danijela Gmijovića, koji su optuženi zbog tog incidenta.

Stefanović je izuzetno nezadovoljan tim kaznama, pa kaže da se posle svega "oseća kao bačena krpa".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track