DEO OPOZICIJE: Ideja bojkota bila je loša i opasna strategija, a moglo je i drugačije! Stranke su potpuno uništene!
Foto: Dado Đilas, Kurir

TRIBINQA Politički pluralizam

DEO OPOZICIJE: Ideja bojkota bila je loša i opasna strategija, a moglo je i drugačije! Stranke su potpuno uništene!

Politika -

BEOGRAD - Ideja bojkota parlamentarnih izbora bila je loša i opasna, ocenili su danas opozicioni poličari iz više stranaka na tribini "Politički pluralizam u gradovima i opštinama posle izbora".

Kako su naveli, građani u lokalnim sredinama su zbog bojkota ostali bez ikoga ko će kontrolisati rad vlasti.

Potpredsednica DS Aleksandra Jerkov ocenila je da je bojkot bio opasna strategija od samog početka i pita - šta se sada promenilo pa se govori o nastupajućim beogradskim izborima.

"Mene zanima da li su se u međuvremenu promenili izborni uslovi? Ako jesu, svaka čast, ako nisu i ako je procenjeno da je Beograd važniji od lokala, onda je to par ekselans politicki bezobrazluk", rekla je Jerkov.

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da je moglo i drugačije i kao primer naveo Šabac gde je, kaže, sproveden model nalik crnogorskom, s obzirom da su "napravili tri liste plus manjinske organizacije".

On tvrdi da, ako postoji "ponuda", može mnogo toga da se uradi, navodeći da veruje da tako može da bude i u drugim gradovima.

Samofalov je istakao da su stranke mnogo pogrešile sa bojkotom lokalnih izbora i dodao da je SDS mnogo toga saznao o vlasti SNS na opštini Vračar, jer ima svoje odbornike.

Grbović je ocenio da su stranke potpuno uništene, da nema interesovanja za politiku, a da "nikad nije bilo potrebnije baviti se politikom".

Na tribini su učestvovali Aleksandra Jerkov (DS), Nebojša Zelenović (Zajedno za Srbiju), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd), Konstantin Samofalov (SDS), Pavle Grbović (PSG)...

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track