MILAN KNEŽEVIĆ ZA KURIR: Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara
Foto: Profimedia/Savo PRELEVIC/AFP

TRAŽI POJAŠNJENJE ABAZOVIĆEVIH ZAHTEVA

MILAN KNEŽEVIĆ ZA KURIR: Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara

Politika -

Podgorica. - Milan Knežević je reagovao na pisanje medija da je Dritan Abazović na sastanku u manastiru Ostrog predložio da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali da je Demokratski front je to odbio.

Knežević, kao jedan od lidera Demokratskog fronta, govoreći za Kurir je rekao:

"Nije tačno da je iko iz Demokratskog fronta doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahteve Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući MUP, Upravu policije, Anb, Ministarstvo odbrane, Vojno-obaveštajnu agenciju, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde, kao i da Demokratski front ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi".

Knežević je zatim dodao:

"Demokratski front je spreman da sutra glasa za predsednika Skupštine iz redova demokrata, da potpiše kandidaturu za premijera i da u krajnjem slučaju da i manjinsku podršku novoj vladi, samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucenjeni i reketirani. To nismo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima".

Kurir.rs/Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track