BEZOBRAZLUK PRIŠTINSKOG PREMIJERA NEMA GRANICE: Hotijeve provokacije ne smeju ostati bez odgovora EU
Foto: Kurir

OGLASIO SE MARKO ĐURIĆ

BEZOBRAZLUK PRIŠTINSKOG PREMIJERA NEMA GRANICE: Hotijeve provokacije ne smeju ostati bez odgovora EU

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da bezobrazluk prištinskog premijera Avdulaha Hotija nema granica, jer se, kako je naglasio, sad već svakodnevno ruga i Evropskoj uniji i Beogradu navodeći da je za njega tema Zajednice srpskih opština zatvorena.

"Iako Hoti nije tako osion u Briselu, gde je najčešće prestrašen i manji od makovog zrna, njegove provokacije ne smeju ostati bez odgovora Evropske unije", rekao je Đurić.

Kako se navodi u saopštenju, Đurić je ocenio i da je dijalog Beograda i Prištine jedinstven po tome što jedna od strana u dijalogu nema čak ni potrebu da se pravda zbog nesprovođenja dogovora, niti trpi ikakve sankcije od strane posrednika u dijalogu.

"Prištini se ne može verovati, jer poruke koje stižu odande svedoče o nepopravljivoj političkoj nekulturi i nemogućnosti da tamošnje političke strukture usvoje najosnovnija pravila civilizovanog ponašanja, koja očigledno obavezuju sve osim njih", rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Beograd, razume se, neće propustiti priliku da razgovara o bilo kojoj temi, ali pitanje je kakav je smisao dijaloga sa nekim koga ne obavezuje ni data reč ni potpis.

"Sedam i po godina Priština odbija da omogući formiranje ZSO, i to će činiti i narednih sedam i po godina ukoliko joj neko ne objasni na ubedljiv način značenje reči 'obaveza'", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

ZSO je obaveza Prištine, i dok god ona ne bude formirana sa svim dogovorenim nadležnostima, nemoguće mi je da zamislim bilo kakav suštinski napredak u dijalogu, rekao je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track