NOVI SKANDAL U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Lutovčev čovek poručio koleginici: Traži posao ispod Plavog mosta
Foto: Beta/Emil Vaš, Twitter Printscreen

SRAMOTA

NOVI SKANDAL U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Lutovčev čovek poručio koleginici: Traži posao ispod Plavog mosta

Politika -

Član GO DS Dejan Petrović žestoko izvređao članicu te partije, dok je kolegi poručio da „čuva noge“

Sekretar Izvršnog odbora Demokratske stranke Darko Simić, koji je, kako smo pisali, seksualno uznemiravao članicu te stranke Katarinu D., nije jedini koji tako tretira žene. Naime, Kurir je došao do Vajber prepiske u kojoj se vidi kako član Glavnog odbora DS Dejan Petrović, koji je blizak lideru te stranke Zoranu Lutovcu, krajnje seksistički i nekulturno vređa stranačku koleginicu, kojoj povrh svega poručuje da treba da radi na Plavom mostu, očigledno aludirajući na to da treba da bude prostitutka.

Najniže uvrede

- Traži posao, srećo. Probaj Plavi most - samo je jedna od brutalnih poruka koju je uputio koleginici Ivani M. u stranačkoj grupi.

On je vređao i pretio i demokrati iz Leskovca Ivanu Krstiću. - Jajaro izdajnička, čuvaj noge - jedna je od poruka u grupi upućena Krstiću.

U DS kažu da je Petrović krajnje neuračunljiv, ali da ga čuva ekipa lidera demokrata Zorana Lutovca, kojeg on svesrdno podržava u sukobu dve frakcije unutar stranke. - Mi smo svi skandalizovani njegovim načinom komunikacije, odnosno brutalnim vređanjem, pa i pretnjama. Čak je jednom prilikom od nekog čoveka i ozbiljne batine dobio, baš zbog krajnje neprimerenih uvreda, ali se ne zaustavlja - ispričao je naš sagovornik iz redova demokrata.

foto: Printscreen

Žalosno

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da su ovakvi primeri pokazatelj da je DS dotakao dno zbog pojedinih funkcionera koji ne mogu da se pomire s tim da više nisu na vlasti: - Žalosno je gledati kako se nekada jedna od najjačih stranaka na domaćoj političkoj sceni pretvorila u ovako nešto.

foto: Printscreen

Lečić uoči sutrašnje skupštine Mi smo protiv nasilja

Uoči izborne skupštine DS, koja će biti održana sutra i na kojoj treba da se potvrdi predsedničko mesto Branislavu Lečiću, demokrate strepe da će struja koja podržava Lutovca pokušati ponovo da nasilno opstruira njeno održavanje, kao što je bilo i tokom samih unutarstranačkih izbora kada su sa batinašima upali i lomili sve pred sobom. Da je očekivano da Lutovčevi ljudi pokušaju da naprave haos na izbornoj skupštini, te spreče njeno održavanje, smatra i Lečić. On kaže da, uprkos svemu, dodatno obezbeđenje neće unajmljivati, barem ne prema trenutnim planovima: - Protiv smo apsolutizma i nasilja. Očekujem da izborna skupština prođe u redu i da već u ponedeljak svu potrebnu dokumentaciju predamo Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

foto: Marina Lopičić

Kurir / I. Ž.

Foto: BETA, Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track