Najnovije vesti

VUČIĆ PORUČIO: Nagorno-Karabah upozorenje na opasnosti zamrznutog konflikta
Foto: Tanjug Printscreen

predsednik srbije

VUČIĆ PORUČIO: Nagorno-Karabah upozorenje na opasnosti zamrznutog konflikta

Politika

Sukob Jermenije i Azerbejdžana pokazao je koliko su opasni tzv. zamrznuti konflikti, jer sve što je zamrznuto jednog dana neko će da "odrmzne", ukazao je danas predsednik Aleksandar Vučić na sastanku Nacionalnog konventa o EU.

"U tom konfliktu videli smo apsolutnu nemoć kompletne međunarodne zajednice. I zato sam protiv stanja zamrznutog konflikta", rekao je Vučić.

Naveo je da je najvažnije, i zato to, kaže, uvek i ponavlja, da Srbija želi da očuva mir i stabilnost, što, podvlači, nije floskula, već se to mora uraditi gotovo po svaku cenu.

Vučić je poručio da je situacija u svetu kompleksna i da se Srbija, kao mala zemlja na raskrsću puteva, koja ima problema sa teritorijalnim integritetom, nalazi u posebno teškoj situaciji.

"Ne moram da govorim koliko sam predstavnika različitih zemalja, koji su želeli da mi ukazuju na potencijalno kršenje Rezolucije 478 po pitanju Jerusalima, podsetio da su svi već odavno prekršili Rezoluciju 1244 i da ne haju zbog toga, ne boli ih glava. Jer, oni imaju pravo da krše sve sto žele, a mi ne smemo da razmišljamo da prekršimo nešto", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tanjug Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...