BRNABIĆ: Glavna tema današnje sednice FORMIRANJE VLADE, Srbija će više ulagati u namensku industriju
Foto: Printscreen Pink

BRNABIĆ: Glavna tema današnje sednice FORMIRANJE VLADE, Srbija će više ulagati u namensku industriju

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić sinoć je rekla da još nije upoznata s dnevnim redom današnje sednice Predsedništva SNS-a, ali da veruje, kako kaže, da će bez sumnje glavna tema biti formiranje vlade.

- Kada će predsednik saopštiti ime mandatara i kada će mandatar predložiti imena vlade u skupštini, videćemo... Ne znam da li će to biti 5. oktobar - rekla je Brnabićeva.

Na pitanje o spiskovima koji "kruže" u javnosti, a koji se odnose na potencijalna imena članova nove vlade, ona je ocenila da su ti spiskovi "zaista zabavni".

- Ja ne znam, ali verujem da je to što oni kažu tačno, kao što je uvek tačno sve što oni pričaju - rekla je u ironičnom tonu Brnabićeva, podsetivši na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da "mora da ga ovi sa Nova.rs, Direktno i ti tajkunski mediji prisluškuju, pošto sada znaju ime svakog ministra".

Premijerka j dodala da je pozitivna stvar u svemu tome i veliki komplient za sve koji rade u vladi da oni ne mogu da napadnu ostvarene rezultate.

Na pitanje da li će SNS nastaviti da bude široke ruke kada su u pitanju stranke koje nisu imale šansu da dobiju ministarski mandat, Brnabić kaže da je to pitanje za predsednika Vučića i dodaje da je njegova vizija kao predsednika stranke takva da "ne želi da koncentriše vlast u svojim rukama".

Ističe da u tom smislu, Vučić nema problem da da nekome više nego što je osvojio na izborima ili više u odnosu na popularnost među građanima.

- Jer, ideja je da imamo što veći društveni koncezus oko nekih stvari koje su teške i nepopularne kako bi Srbija mogla da ide napred i u tom smislu mislim da je Vučić poseban i unikatan kao i SNS - poručila je Brnabićeva.

Dodala je i da od 2000. godine Srbija nema stranke koje uživaju takvo poštovanje građana i birača, kao što je slučaj sa SNS-om.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track