TAČNA ZAPAŽANJA: Kako je govorio novinar Jovanović o političkim dešavanjima u zemljama u regionu
Foto: Promo

ANALITIKA

TAČNA ZAPAŽANJA: Kako je govorio novinar Jovanović o političkim dešavanjima u zemljama u regionu

Politika -

Novinar i politički komentator, Milovan Jovanović je nedelju dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori imao veoma zanimljivo zapažanje.

Na pitanje šta očekuje od izbora u Crnoj Gori, politički komentator i novinar Milovan Jovanović izjavio je da na izborima očekuje pobedu DPS-a. Jovanović je naglasio da je moguće da zbog velike krize izazvane virusom Covid-19, teške ekonomsko-socijalne situacije, korupcije, kriminala kao i nezadovoljstva zbog zakona o verskim slobodama, DPS-u zafali jedan ili dva mandata da formira Vladu.

foto: BN TV Printscreen

- Međutim čak i ako se taj scenario ostvari teško da druge opozicione partije mogu da se dogovore i formiraju Vladu bez DPS-a. Opozicija u Crnoj Gori je godinama posvađana i podeljena, programske i ideološke razlike pa čak i animoziteti između DF-a i URE, URE i Demokrata i Demokrata i DF-a su toliko velike da je teško poverovati da je iskrena i ozbiljna saradnja među njima moguća. Međutim, iako je takva situacija, moguće je da se formira vlada bez DPS-a, jer u politici je sve moguće - govorio je tada Jovanović.

U martu 2019. godine je gostujući na jednoj televiziji prvi javno rekao da će Steva Panderovski biti novi predsednik Severne Makedonije i javno mu čestitao.

Smatrao je i da će posle izbora u Hrvatskoj HDZ ubedljivo pobediti, a Andrej Plenković ostati premijer i najjača politička figura u toj zemlji.

Ove godine je u junu mesecu rekao da će posle parlamentarnih izbora u S.Makedoniji, SDSM Zorana Zaeva pobediti i da će Zaev ponovo postati premijer.

foto: Profimedia/SAVO PRELEVIC/AFP

Sedam dana pred izbore u Crnoj Gori kazao je da će DPS sigurno pobediti (preciznije, rekao je tada da će DPS osvojiti najviše glasova)...

Jovanović se može "pohvaliti" i time da je u novembru 2019. predvideo da će Zoran Milanović postati novi predsednik Hrvatske. A to, kako je tada govorio, i nije bilo teško "pogoditi" jer je Kolinda svojim potezima par meseci uoči predsedničkih izbora u Hrvatskoj sebe toliko urušila da nije bilo šansi da pobedi.

(Kurir.rs/Srbija danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track