Najnovije vesti

MIŠA VACIĆ UPAO NA TRIBINU U CENTRU ZA KULTURNU DEKONTAMINACIJU: Kad je rekao šta misli o masakru u Tuzli NASTAO JE HAOS
Foto: Printscreen

INCIDENT

MIŠA VACIĆ UPAO NA TRIBINU U CENTRU ZA KULTURNU DEKONTAMINACIJU: Kad je rekao šta misli o masakru u Tuzli NASTAO JE HAOS

Politika

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić obratio se medijima i okupljenima u Centru za kulturnu dekontaminaciju, povodom otvaranja izložbe "Kapija - I kad boli, istina je lijek".

25. maja 1995. u Tuzli je usled granatiranja došlo do masakra na Kapiji, kada je ubijeno više od 70 osoba, za šta je u BiH ranije na 25 godina zatvora osuđen komandant VRS Novak Đukić. Presuda je posle ukinuta, a Đukićev predmet je preuzeo Viši sud u Beogradu, pošto je on u međuvremenu došao u Srbiju na lečenje.

Vacić je na tribini rekao da su Muslimani sami pobili svoje civile da bi okrivili Srbe, i to potkrepio navođenjem tvrdnjama sudskih veštaka iz Izraela, Francuske i Češke koji dokazuju da se 25.05.1995. nije desilo granatiranje, već da je postavljen eksploziv na samom trgu. 

Prisutni članovi Centra pokušavali su da spreče Vacića da pred novinaraima iznese svoje mišljenje, međutim on je ipak izneo podatke o pomenutom događaju i naglasio da se uvek za svaki od zločina treba čuti i druga strana.

Na tribini su između ostalih bili i Nataša Kandić i Žarko Korać.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...