Najnovije vesti

ĐURIĆ U 11 TAČAKA ODGOVORIO BIBERU: Svaki dan napadaj Vučića, jer je taj tvrdoglavi "balkanski knez" posebno nepokoran
Foto: Kurir

ZBOG PROLOGA NJEGOVE KNJIGE

ĐURIĆ U 11 TAČAKA ODGOVORIO BIBERU: Svaki dan napadaj Vučića, jer je taj tvrdoglavi "balkanski knez" posebno nepokoran

Politika

Svaki dan napadaj Vučića, jer je taj tvrdoglavi "balkanski knez" posebno nepokoran i za udare po njemu idu posebni bonusi, poručuje večeras potpredsednik SNS Marko Đurić profesoru Univerziteta u Gracu Florijanu Biberu, povodom prologa njegove nove knjige u kojem Biber sarkastično "savetuje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Biber, koji se inače intenzivno bavi regionom, ali posebno Srbijom, izdao je knjigu "Uspon autoritarizma na Zapadnom Balkanu", a u 10 tačaka "piše" Vučiću, a Marko Đurić mu, obraćajući se sa "plemeniti i dragi luksemburški prinče", odgovara u 11 tačaka, koje glase:

"1. Od nauke se i u Luksemburgu sve teže živi, potraži izvor dodatnih prihoda;

2. Najlakše ćeš zaraditi ako titulu profesora i zvanje naučnika iznajmiš nekome za propagandne i dnevnopolitičke svrhe.

3. Radnju za ovaj zanat ne moraš da otvoriš u ulici crvenih fenjera, dovoljno je da napadneš Srbiju. To se uvek i svima isplati.

4. Svaki dan za doručak uz luksemburšku kajganu od prepeličjih jaja napadaj Vučića, taj tvrdoglavi balkanski knez je posebno nepokoran i za udare po njemu idu posebni bonusi.

5. Gledaj da izvor dodatnih prihoda bude diverzifikovan, u savremenom svetu nikada ne možeš biti dovoljno siguran, uzmi deo novca od Prištine, deo od drugih "prijatelja" Srbije;

6. Kada hoćeš nekoga da oklevećeš i diskredituješ, uvek glumi džentlmenske manire. Da se Vlasi ne dosete.

7. Nikada pero ne iznajmljuj samo za gotovinu, jer ona u krizna vremena može da devalvira, već pokušaj da se od poslodavaca ogrebeš i za neku nepokretnost, recimo plac na Hvaru.

8. Kada biraš žrtve, uvek biraj one koji imaju mnogo neprijatelja da ne bi morao ničim da opravdavaš svoj animozitet. Hm, Srbi su ti odličan izbor...

9. Nikada nemoj da priznaš da imaš lične motive, ponašaj se kao da želiš da divlje Balkance civilizuješ iz ljubavi prema superiornoj luksemburškoj kulturi.

10. Laži uvek megalomanski, jer velike laži lakše prolaze nego male.

11. Prinče, čitaj Kiplinga i videćeš da oni koji žele da postanu kraljevi ne završe uvek kao pobednici... I, kad smo već kod Kiplinga, budi čovek, sine moj!".

Biber, profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan, Vučiću u prologu knjige najpre "čestita" izbornu pobedu, a onda ga ''savetuje".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...