Najnovije vesti

MILOŠ VUČEVIĆ: Sastav nove Vlade Srbije u ponedeljak ili utorak
Ilustracija, Foto: Grad Novi Sad

kabinet kontinuiteta

MILOŠ VUČEVIĆ: Sastav nove Vlade Srbije u ponedeljak ili utorak

Politika

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da nema problem sa time da se pohvali da je jedini gradonačelnik ovog grada koji je biran na tu funkciju tri puta uzastopno. On je najavio da ćemo već u ponedeljak ili utorak videti sastav nove Vlade Srbije.

Vučević je istakao da je veoma zadovoljan što je izabran za gradonačelnika, a ne za neku veću funkciju, te da je celu predizbornu kampanju i izneo kao prvi čovek na gradskoj listi Srpske napredne stranke.

On je, gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, rekao da mu je velika čast ukazana da vodi Novi Sad u neke bolje vode, mada ne beži od toga kao potpredsednik SNS ima uticaje u organima stranke.

Govoreći o tome zašto se toliko čeka sa formiranjem nove Vlade Srbije, Vučević je podsetio da mi sve vreme imamo Vladu, doduše ne sa punim kapacitetom , ali koja funkcioniše, te da se ceo proces nalazi u ustavnim okvirima.

"Ne vidim u čemu je drama, ako je Ustav predvideo rok od 90 dana za izbor nove Vlade. To nije stvar matematike, nego politike. I ne radi se o tome da je teško dogovoriti se unutar SNS, nego treba iznaći najbolje rešenje i prave kandidate", istakao je Vučević.

On je rekao da je prirodno da Ana Brnabić dobije podršku za mandatara i da je to dokazala u prethodnom periodu, te da ćemo u ponedeljak, utorak videti sastav nove vlade.

foto: Printscreen Pink

"Imaćemo vladu kontinuiteta i nikakve dramatične promene neće doći, neće biti strateških pomeranja. Imaćemo dva nova ministarstva, jedno u vezi sa natalitetom, a drugo u vezi sa unutrašnjim dijalogom", rekao je Vučević i ponovio da nije lako sastaviti vladu, već da je to je posao koji zahteva brižljivu procenu.

Na konstataciju da je Branislav Nedimović bio prvi na republičkoj listi SNS na izborima, te da se spekulisalo da će on biti premijer, Vučević kaže da ne može da se povlači paralela sa lokalnim izborima i redosledu na listi jer na lokalnim izborima morate biti izabrani za odbornika, da bi kasnije bili birani za gradonačelnika, a na republičkim ne morate biti poslanik da biste bili premijer.

Komentarišući informacije da je bilo korupcije u Vladi, Vučević kaže da nema informacija o tome i da to nije stranačko pitanje, nego bezbednosno.

"Sigurno da je bilo kadrovskih promašaja u Vladi, ja mogu da kažem da sam ja imao kadrovskih promašaja. Bilo je vrlo oprečnih mišljenja na Predsedništvu SNS o kadrovskim rešenjima", rekao je on.

foto: Dado Đilas

Na pitanje da li ćemo lidera SPAS-a Aleksandra Šapića videti u republičkoj vladi, s obzirom na to da je postao koalicioni partner SNS-u u Novom Sadu, Vučević odgovara da to nema nikakve veze, te da je u gradsku vlast Šapić ušao jer je prihvatio program razvoja Novog Sada.

Za predloženo ministarstvo za dijalog kaže da bi trebalo da posluži tome da se institucuionalizuje unutrašnji dijalog unutar vladinog i nevladinog sektora, raznih grupacija i sfera, i da je dobro da to bude institucionalno sređeno.

"Dijaloga nema zbog druge strane koja je odbila da učestvuje na izborima. Još jedna šansa, poziv da se taj dijalog intenzivira", zaključio je Vučević.

(Kurir.rs/RTV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...