MALI: Đilas ne zna ništa drugo osim da laže! Ljubomoran je na ogroman uspeh Vlade Srbije i usred pandemije korona virusa!
Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić

Đilasova FATAMORGANA

MALI: Đilas ne zna ništa drugo osim da laže! Ljubomoran je na ogroman uspeh Vlade Srbije i usred pandemije korona virusa!

Politika -

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali reagovao je na, kako je ocenio, najnovije netačne informacije i proizvoljne računice lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

„Dragan Đilas po ko zna koji put pokazuje da ne zna ništa drugo da radi, osim da laže. On još uvek nije shvatio da je njegovo izvrtanje istine odavno pročitano i da besmisleno kiti svoje sumanute izjave. Očigledno je da ne barata dobro ekonomijom, osim kada je u pitanju njegov džep. Građani treba da znaju da Srbija niti je dužna 50,4 milijardi evra, niti u narednom periodu može da povuče kredite ukupne vrednosti od 50 milijardi evra“, rekao je Mali i dodao da je prestalo da ga začuđuje, u najmanju ruku, čudno Đilasovo računanje.

Mali je dodao da građani treba da znaju i da dug prema Kini nije 11 milijardi, već 1,1 milijardu evra.

foto: Ana Paunković

„Te kredite povlačimo po dinamici izvedenih radova za koje su krediti namenjeni, što znači da tek kada se nešto uradi i završi, kredit može da se povuče i izmiruju se obaveze. Takođe, važno je da se zna da niko ne plaća, niti će plaćati naše obaveze, tako ni Evropska komisija ne radi za džabe u Srbiji“, objasnio je ministar finansija i dodao da je došlo krajnje vreme da Đilas prestane da obmanjuje javnost da je u Evropi sve džabe, odnosno svojom lošom, ali i malicioznom matematikom.

Mali ističe da jedino može da se seti dugova koje je lider SSP ostavio dok je vladao prestonicom.

„To njegovo proizvoljno iznošenje navodnog duga ne vodi ničemu. Umesto komentarisanja Đilasove fatamorgane, mi jedino možemo da se prisetimo njegovih, realnih dugova koje je ostavio za sobom – duga od 1,2 milijarde evra, 14 milijardi dinara dospelih a neizmirenih obaveza, a bilo je tu i fantastično neverovatnih primera uzimanja novca na projektima koji nikome i ničemu nisu služili, poput izgradnje replike Terazija ili Pazl grada“, rekao je Mali.

On je konstatovao da iz Đilasovog pokušaja da objasni kako je Srbija prezadužena, može samo da se pročita koliko je ljubomoran na ogroman uspeh, koji usred pandemije virusa korona ova vlada ostvaruje.

„Činjenice govore da naša ekonomija odlično stoji, na šta sam ponosan. MMF prognozira da ćemo imati najmanji pad u Evropi, a mi očekujemo da će stopa rasta biti oko nule. Takođe, jedini smo u ovom delu sveta koji će od 1. januara podii plate u javnom sektoru, penzije i minimalnu zaradu. Istovremeno, javni dug je stabilan, nema potresa ni kada je u pitanju inflacija, niti kada je u pitanju kurs dinara“, rekao je Mali i dodao da se očekuje da prosečna plata u aprilu sledeće godine bude oko 540 evra.

Mali je istakao da je ponosan i na činjenicu da naše odlične rezultate prepoznaju ozbiljne međunarodne finansijske institucije.

„Ali, dobro. Navikli smo da Đilas minimizuje i mišljenja svetskih ekonomskih stručnjaka, najverovatnije u pokušaju da se ponovo dograbi fotelje. Kada je on u pitanju, iako bi njemu ta fotelja bila udobna, žuljala bi građane Srbije“, rekao je Mali i zaključio da građani mogu da odahnu, jer laž i Đilasove vizije ekonomije, na sreću, ipak neće proći.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track