Najnovije vesti

NIKAKO DA SHVATI DA GA NAROD NEĆE: Zelenović i dalje ne može da se pomiri sa katastrofom na izborima u Šapcu
Foto: Zorana Jevtić

saopštenje sns

NIKAKO DA SHVATI DA GA NAROD NEĆE: Zelenović i dalje ne može da se pomiri sa katastrofom na izborima u Šapcu

Politika

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu saopštio je danas da je zaprepašćen time što bivši gradonačelnik Nebojša Zelenović i dalje nije u stanju da se suoči sa činjenicom da su mu sugrađani uskratili poverenje na izborima već razloge za svoj katastrofalni poraz vidi u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Za poraz za koji je lično odgovoran, krivi i predsednika, i pravosuđe, i političke protivnike, a ponajviše narod koji mu je poručio da je svima dosta politike koja je Šabac upropastila. Umesto da sa svojim, sve malobrojnijim saradnicima, analizira šta je doprinelo njegovoj političkoj katastrofi, Nebojša Zelenović nastavlja sa maničnim napadima na Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije - saopštio je Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu.

U saopštenju se navodi da je "Zelenović dao sve od sebe da se izborni proces u Šapcu nikada ne završi i da on ostane večiti vladar grada na reci Savi, ali da je zaboravio da i iznad njega i njegove Gradske izborne komisije postoji viša instanca".

- Tako su optužbe na račun Upravnog suda u Novom Sadu još jedan od sramnih Zelenovićevih poteza da ocrni institucije svoje države. Čitava Srbija je svedok da je u Šapcu mesecima unazad na delu nezapamćeno pravno nasilje, ali takvo nasilje izaziva upravo Nebojša Zelenović i njegovi aktivisti koje je instalirao i u Gradsku izbornu komisiju. Uprkos svim pokušajima ove udružene kriminalne grupe, protiv volje naroda se ne može. Tri puta su Šapčani poverenje dali Srpskoj naprednoj stranci. I svaki put Zelenović je dobijao manje glasova, a Srpska napredna stranka više - piše u saopštenju.

Nije pomogao, kako se navodi, ni pokušaj Gradske izborne komisije da obore listu Srpske napredne stranke.

- Nije im pomoglo ni da otmu izborni materijal. Nisu im pomogli ni agresivni aktivisti koji su silom upadali ljudima u dvorišta. Nije Zelenoviću pomogla ni igra oko listića. Sve to je narod video i takve aktivnosti ocenio. Ne jednom, već tri puta. Izgleda da bi Nebojšu Zelenovića jedino zadovoljilo kada Srpska napredna stranka ne bi imala pravo da učestvuje na izborima. Ovako, građani Šapca su na demokratski način izabrali politiku sa kojom žele da izađu iz vrtloga propasti u koji su ih uveli Nebojša Zelenović i njegov učitelj Dušan Petrović. Uprkos opstrukcijama od strane, sada već bivše vlasti, Srpska napredna stranka je pošteno pobedila i u gradskoj Skupštini sa 37 od ukupno 69 odbornika ima ubedljivu većinu - piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...