ALEKSANDAR MIRKOVIĆ: Đilas bi sigurno uveo cenzuru medija ukoliko bi došao na vlast
Foto: Vladimir Šporčić

REAGOVANJE

ALEKSANDAR MIRKOVIĆ: Đilas bi sigurno uveo cenzuru medija ukoliko bi došao na vlast

Politika -

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS kaže da bi Dragan Đilas sigurno uveo cenzuru medija ukoliko bi došao na vlast, jer, kako navodi u saopštenju za medije, i sada kad je opozicija pokazuje želju da tako bude i danas.

Reagujući na zahtev Đilasa da Politika demantuje stavove iznete u jednom svom tekstu, Mirković kaže da taj zahtev obiluje neistinama u želji da "on bude taj koji će kreirati sliku medija baš kao što je to radio dok je bio na vlasti".

"Zanimljivo je i što opterećenost medijima ni ne krije više, pa je posle RTS-a na red došla i Politika i to samo zato što se Đilasu ne sviđa nešto što je neko napisao, čak ne ni za njega direktno već njegov propali Savez", navodi Mirković.

Mirković, međutim, kaže da se Đilas sigurno neće vratiti na vlast bez obzira da li bojkotuje izbore, jer je, dodaje, svoju šansu propustio, a iza sebe ostavio samo dugove.

"Takvim ljudima građani ne ukazuju poverenje što je osnovni preduslov za pobedu na izborima. Iskreno se nadam da će ipak naći neko zrno hrabrosti i izaći na izbore, jer će to biti jedinstvena prilika da se on kao i njegova svita iz režima DS Tadić, Jeremić i Borko Stefanović pošalju u političku prošlost", poručio je Mirković.

Lider Stranke slobode i pravde od Politike je tražio da po Zakonu o informisanju objavi demanti na tekst s naslovom "Zagovornici opozicije sada traže izlazak na izbore - pohod opozicije na Skupštinu Beograda", tvrdeći da je u njemu iznet niz neistina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track