LSV POZIVA NADLEŽNE DA VEČERAS SPREČE OKUPLJANJE DESNIČARA: Neverovatno da nekome smeta jedna albanska reč u nazivu festivala
Foto: Zorana Jevtić

MIrdita, dobar dan

LSV POZIVA NADLEŽNE DA VEČERAS SPREČE OKUPLJANJE DESNIČARA: Neverovatno da nekome smeta jedna albanska reč u nazivu festivala

Politika -

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne državne organe da spreče okupljanje desnih ekstremista koje je najavljeno za večeras povodom otvaranja umetničkog festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu.

- Podsećamo da su ekstremističke organizacije i ranijih godina organizovale okupljanja i izazivale incidente prilikom organizovanja ovog tradicionalnog festivala. LSV podseća da nacionalističke ideje bujaju i u Srbiji i na Kosovu te da je organizovanje ovakvih festivala prilika da se prevaziđu velike barijere koje postoje između Srba i Albanaca u svim oblastima, pa i kulturi - saopštio je portparol LSV Aleksandar Marton.

Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da je "neverovatno da samo jedan dan posle obeležavanja oslobođenja Beograda od fašizma u Drugom svetskom ratu nekom smeta jedna jedina reč na albanskom jeziku u nazivu festivala".

- Država ne sme nemo da posmatra divljanje ekstremista i mora snažno i preventivno da reaguje - piše u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(Kurir.rs/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track