Najnovije vesti

OD 10. NOVEMBRA U SEVERNU MAKEDONIJU I ALBANIJU IDEMO SA LIČNIM KARTAMA: Evo šta su sve danas dogovorili Vučić, Zaev i Rama
Foto: Printscreen

KONFERENCIJA O MINI ŠENGENU

OD 10. NOVEMBRA U SEVERNU MAKEDONIJU I ALBANIJU IDEMO SA LIČNIM KARTAMA: Evo šta su sve danas dogovorili Vučić, Zaev i Rama

Politika

Od 10. novembra građani Srbije, Severne Makedonije i Albanije moći će samo sa ličnim kartama da uđu na teritoriju bilo koje od te tri države, dogovor je postignut danas na video sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Rame.

Dogovor je, naime, da se do tog datuma završi sve u vezi mogućnosti putovanja samo sa ličnom kartom između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Takođe, postignut je dogovor i oko jedinstvenih radnih dozvola, međusobne pomoći kod elementarnih nepogoda i bržeg carinskog rada.

Tako će Sporazum o unapređenju carinske politike o pojednostavljenju carinskih procedura doprineti da kamioni nesmetano prolaziti granice, bez višesatnog čekanja.

Potpisivanje tog sporazuma očekuje se 10. novembra, pa bi već od 11. novembra slika na granicama mogla da bude sasvim drugačija.

Takođe, od 10. novembra građanima Srbije, Severne Makedonije i Albanije neće biti potreban PCR test za ulazak u bilo koju od njih.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...