Najnovije vesti

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa šefom misije Saveta Evrope
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Predsedništvo Srbije

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa šefom misije Saveta Evrope

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, sa kojim je razgovarao o primeni programa SE u Srbiji, kao i o daljim koracima usmerenim ka partnerstvu i zajedničkom radu na svim pitanjima od obostranog interesa.

Vučić je visoko ocenio dosadašnju dobru saradnju Srbije sa Savetom Evrope i istakao da je za proteklih 17 godina od prijema naše zemlje u SE ostvaren značajan napredak, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Tobijasom Flesenkamperom, šefom misije Saveta Evrope.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

On je naveo da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina.

"Opredeljeni smo da nastavimo partnersku saradnju sa Savetom Evrope i da radimo na njenom daljem unapređenju", rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija pridaje veliki značaj primeni programa SE u Srbiji, uključujući i zajedničke programe između Saveta Evrope i Evropske unije.

Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga u regionu, a posebno ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, te je istakao da je Srbija među vodećim državama koje su uspele da obezbede izuzetnu klimu za rešavanje svih otvorenih pitanja na miran i odgovoran način.

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper naglasio je značajnu ulogu Srbije u radu ove organizacije, pogotovo putem dosledne i stalne primene programa SE, istakavši da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.

On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

Flesenkemper je takođe istakao da Savet Evrope ove godine obeležava 70. godišnjicu Evropske konvencije o ljudskim pravima i da će u Srbiji tim povodom biti održan događaj 4. novembra na Univerzitetu u Beogradu.

On je pozvao predsednika Vučića da na proleće naredne godine zajedno obeleže dvadesetu godišnjicu osnivanja Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Šef misije SE je dodao da će Savet Evrope nastaviti da aktivno i blisko sarađuje sa Srbijom na svim projektima od značaja koji podrazumevaju i intenzivniju saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, kao i aktivnije učešće Srbije u predstojećim projektima u organizaciji Saveta Evrope.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...