Vučić: Rezultati borbe protiv korupcije uskoro

Vučić: Rezultati borbe protiv korupcije uskoro

Politika -
Ne želimo nikakvu vrstu lova na veštice, važnije od hapšenja je čvrstina optužnice, istakao potpredsednik vlade i najavio da postoji šansa da za godinu dana bude bolje

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će rezultati nove vlade u borbi protiv korupcije biti vidljivi u "najskorije vreme" i najavio preispitivanje spornih privatizacija."Nije posao vlade da najavljuje hapšenja, građani će videti da institucije rade svoj posao. Ključno pitanje za nas je ko je uzeo i kako da vratimo narodne pare. U tom smislu državne institucije će preduzeti sve neophodne mere u najskorijem vremenskom roku", rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, građani će uvideti da je moguće da država vodi oštriju borbu protiv korupcije i kriminala."Institucije moraju da imaju u vidu da zaštićenih nema bez obzira na političku ili bilo kakvu drugu pripadnost" rekao je prvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala i ministar odbrane.

On je najavio da će biti ispitane sporne privatizacije na koje je ukazala Evropska komisija."Ne želimo nikakvu vrstu lova na veštice, važnije od hapšenja je čvrstina optužnice", istakao je Vučić.Vučić, koji je i ministar odbrane, rekao je da očekuje velike rezultate u namenskoj industriji i nova zapošljavanja u toj delatnosti.On je rekao da bi u oktobru u centralnoj Srbiji trebalo da bude otvorena nova fabrika za složene borbene sisteme poput nekadašnje "Đure Đaković".

"Bićemo neko ko će u tom trenutku moći da izvozi više naoružanja nego danas", rekao je Vučić i dodao da će 2. septembra u Srbiji biti organizovan aeromiting na kojem će se prikazati letelice SAD, Francuske i Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track