VUČIĆ NA METI MAFIJE: Upozorenje ministra Vulina na sednici Odbora za odbranu PREDSEDNIKU UGROŽENA BEZBEDNOST
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

pretnja

VUČIĆ NA METI MAFIJE: Upozorenje ministra Vulina na sednici Odbora za odbranu PREDSEDNIKU UGROŽENA BEZBEDNOST

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije da je predsednik Aleksandar Vučić neprekidno na meti onih protiv kojih država mora da se bori - mafije i organizovanog kriminala.

- Svakome je jasno da je Aleksandar Vučić ključni čovek za borbu protiv organizovanog kriminala. Čovek čija politička energija i politički autoritet najbrže stave sve resurse države u borbu protiv organizovanog kriminala i mafije zbog čega je najviše izložen i zbog čega su članovi njegove porodice najviše izloženi - podvukao je Vulin.

Ukazavši da nije dobro govoriti o stepenu zaštite predsednika, Vulina je naveo da u tom pogledu često postoji nerazumevanje javnosti, koja svaku bezbednosnu meru smatra preteranom, bahatom i bezobraznom, a kao da čeka da se nešto ružno desi, kako bi pitala zašto mere nisu preduzete.

Pritisak na predsednika i njegovu porodicu je prema Vulinovim rečima konstantan i zlonameran.

foto: Damir Dervišagić

- U zemlji koja je imala toliko tragičnih iskustava pitanje bezbednosti prvog čoveka u zemlji ne može da bude olako shvaćeno. Ja sam spreman da snosim sve napade u javnosti koji će doći zbog toga, ali ću apsolutno dati sve od sebe i primeniti sve što je u zakonskoj nadležnosti MUP-a da predsednik Republike i njegova porodica budu bezbedni - rekao je Vulin.

Ministar je iznoseći lično zapažanje naveo da Vučić ponekad potcenjuje pretnje po sebe, što, kako Vulin kaže, nije dobro.

- Predsednik Vučić je imao tu hrabrost da pokrene ovaj obračun. Njemu bi bilo najlakše da to posmatra sa distance, ali se izjasnio i stavio sebe kao metu i jasno dao do znanja odakle dolazi najveća pretnja za mafiju: od Aleksandra Vučića koji ima hrabrost i sposobnost da se sa ovim zlom zaista obračuna - naglasio je Vulin.

Ministar je rekao da je podrška i pomoć predsednika od značaja za sve koji rade u bezbednosnom sektoru i najveći signal svim profesionalcima koji znaju da ih država štiti i da neće morati da objašnjavaju zašto su nekoga priveli.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ogromnu podršku predsednika Vučića i zahvaljujući njoj dajemo rezultate - kazao je Vulin.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Osvrnuvši se na nedavna hapšenja osumnjičenih za malverzacije kojima je naneta šeteta budžetu, Vulin je istakao da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih:

- Ne znam kad se desilo, teško je setiti se da je iko ranije kao predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, rekao da su ljudi koji čine SNS bez ikakve zaštite. Mi smo gledali neka druga vremena kad se štitilo i kad su oni koji su bili članovi vladajuće partije mogli da rade šta hoće. SNS je uradila nešto što nijedna druga politička partija nije. Rekla je prvo svim svojim članovima i funkcionerima - vi prvi niste zaštićeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track