Najnovije vesti

ANDRIJA MANDIĆ, LIDER NSD: Bila je čast i privilegija hodati ljudskim i duhovnim pravcem koji je patrijarh Irinej trasirao
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

REAGOVANJE

ANDRIJA MANDIĆ, LIDER NSD: Bila je čast i privilegija hodati ljudskim i duhovnim pravcem koji je patrijarh Irinej trasirao

Politika

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, izrazio je u ime te partije, kao i Demokratskog fronta, saučešće Svetom arhijerejskom saboru, čitavom srpskom narodu i vernicima saučešće povodom upokojenja patrijarha Irineja.

- Kao vest o gubitku najbližeg, primio sam glas da je veliki duhovnik i podvižnik, nepokolebljivi branič vere pravoslavne, brižni pastir i predvodnik, veliki čovek i Srbin, patrijarh srspki Irinej, odložio svoje preteško ovozemaljsko breme i pohrlio u susret Onome kome je posvetio čitav svoj život. Bila je čast i privilegija hodati ljudski i duhovnim pravcem koji je on trasirao. Njegov blagoslov i potpora u trenutku kada se činilo da je sve potonulo i izgubljeno, bili su nam podstrek za odlučan otpor progonu i pšonižavanju SPC u Crnoj Gori. Često osporavan od onih kojima je smetala njegova sabornost, on je, blagosiljajući svoje neprijatelje, bez odmora i umora radio na učvršćivanju jedinstva Crkve i odbrani nacionalnog i duhovnog identiteta i jedinstva srpskog naroda - navodi Mandić za Kurir.

Dodaje da je bila velika čast lično poznavati patrijarha Irineja.

- Još više je bila privilegija biti pod njegovim blagoslovom u odsudnim borbama koje smo vodili za opstanak našeg naroda i Crkve u Crnoj Gori krajem prošle i u čitavoj ovoj godini. Vječnaja pamjat našem patrijarhu i slava mu i hvala za sve! - poručio je on.

Foto/Source:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ/ I. Ž.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...