Najnovije vesti

VESIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KIM: Kosovska policija pojačana s 2 džipa naoružanih policajaca na Jarinju zaustavila delegaciju iz BG
Foto: Grad Beograd, Nemanja Nikolić

na administrativnom prelazu

VESIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KIM: Kosovska policija pojačana s 2 džipa naoružanih policajaca na Jarinju zaustavila delegaciju iz BG

Politika
09:59h

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem upravo je zaustavljena na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije koja im ne dozvoljava ulazak na Kosovo i Metohiju.

Kosovska policija koja se nalazi na administrativnom prelazu pojačana sa dva džipa naoružanih policajaca ne dozvoljava Vesiću da uđe na teritoriju KiM.

Kosovski policajci sa administrativnog prelaza tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesiću na KiM dobili iz Prištine i da je obrazložena da njegov dolazak na KiM "predstavlja opasnost po bezbednost Kosova".

Podsetimo, Vesić je danas trebalo da poseti Kosovsku Mitrovicu i da poseti radove na izgradnji druge zgrade za 46 izbegličkih porodica kao i park u centru Mitrovice koji finansira Grad Beograd.

Vesić je danas trebalo da potpiše Povelju o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja