BOCAN HARČENKO NAJAVIO NASTAVAK VOJNE SARADNJE: Rusija će rado isporučiti Srbiji oklopna vozila i druge vrste naoružanja (FOTO)
Foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

nakon prikaza u nišu

BOCAN HARČENKO NAJAVIO NASTAVAK VOJNE SARADNJE: Rusija će rado isporučiti Srbiji oklopna vozila i druge vrste naoružanja (FOTO)

Politika -

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas u Nišu zadovoljstvo što se, kako kaže, stabilno realizuju planovi i ugovori između Rusije i Srbije i dodao da će dve zemlje nastaviti saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

- Uvek smo prezadovoljni kad su naša saradnja i plodovi naše saradnje vidljivi kao što su danas - rekao je Bocan-Harčenko nakon predstavljanja novih tenkova T-72 MS koje je Rusija donirala Srbiji.

Ambasador je rekao da je Rusija zadovoljna što se uzastopno i stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije u svim oblastima kao i u ovom koji se odnosi na daje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

- Neutralni vojni status najviše je cenjen kad može sam sebe da štiti - poručio je Bocan-Harčenko.

Ovo prema njegovim rečima nije kraj saradnje već početak nove faze u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi Srbije i Rusije.

- Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja da Srbija učvršćuje suverenitet, neutralni status i nezavisnost, neotuđivi deo svakog suverenita što mi poštujemo - rekao je Bocan-Harčenko.

Primetio je da je danas na prikazu u Nišu mogao da se vidi i srpski proizvod, samohodna haubica "Nora", koja je, kako je istakao, vrhunski atriljerijski sistem na veoma visokom tehnološkom nivou.

- Zadovoljni smo da Srbija uz razvoj vojno-tehničke saradnje sa Rusijom na najbolji mogući način razvija svoju industriju, privredu i vojno-tehničku proizvodnju - rekao je Bocan-Harčenko.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track