Najnovije vesti

POSLANIK SNS UGLJEŠA MRDIĆ: Šta je sa nestalim poslovnim prostorom na Vračaru, podnete su krivične prijave protiv bivše vlasti?
Foto: Printscreen

na skupštinskoj sednici

POSLANIK SNS UGLJEŠA MRDIĆ: Šta je sa nestalim poslovnim prostorom na Vračaru, podnete su krivične prijave protiv bivše vlasti?

Politika
17:59h

Krivična prijava je podneta protiv dela bivšeg rukovodstva Opštine Vračar i Poslovnog prostora do 2016. godine 

Narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić postavio je danas u Skupštini Srbije pitanje tužilaštvu i drugim nadležnim institucijama šta se dešava sa vračarskim aferama sa nestalim stanovima, poslovnim prostorom i nenaplaćenim finansijskim potraživanjima, kao i šta je sa krivičnom prijavom koja je podneta protiv dela bivšeg rukovodstva Opštine Vračar i Poslovnog prostora Vračar do 2016. godine.

- Još pre četiri godine je utvrđeno da ne postoji dokumentacija za 5.354,02 kvadrata poslovnog prostora na Vračaru, da su zastarela i nenaplaćenja potraživanja u vrednosti od oko 5,5 miliona evra. Pritom je utvrđeno da je do 2016. godine nestalo 70 stanova rušenjem ili pripajanjem, da imamo 261 stan koji više nije u posedu Opštine Vračar - rekao je Mrdić. 

Uvidom u bazu podataka RGZ, kako je naveo, utvrđeno je da od ukupno 421 stana GO Vračar nije u mogućnosti da koristi 160 stanova, a od ovih 261 stana 103 su sporna.

- Kada saberemo vrednost poslovnog prostora i nestalih stanova dolazimo do cifara od nekoliko desetina miliona evra. Plus nenaplaćena potraživanja za izdavanje poslovnog prostora od kojih je zastarelo preko 582 miliona dinara, a nenaplativo preko 187 miliona dinara. Postavljam pitanje šta su nadležni organi odradili za ove četiri godine povodom ovih informacija - upitao je Mrdić.

Kurir.rs  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...