Najnovije vesti

DAČIĆ: Skupština uskoro o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije
Foto: Printscreen RTS

posebna pažnja

DAČIĆ: Skupština uskoro o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije

Politika

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će, u dogovoru sa predsednikom Srbije i predsednicom Vlade, u parlamentu uskoro biti organizovana sednica posvećena razmatranju Izveštaja Evorpske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

Kako je sapšteno iz parlamenta, Dačić je, na sastanku sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabircijem, rekao da će ovo biti prvi put da se o Izveštaju o napretku razgovara u plenumu.

Dačić je najavio je da će nakon usvajanja budžeta biti posvećena posebna pažnja nastavku međustranačkom dijalogu Naveo je da će uskoro inicirati razgovor sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom kako bi razmenili mišljenja o međustranačkom dijalogu, temama koje bi on obuhvatio, učesnicima i vremenskom okviru.

Dačić je naglasio da će parlament svojim radom i aktivnostima nastojati da na najbolji način doprinese procesu evropskih integracija Srbije. Kaže da je parlament već uneo niz promena u svom radu koje za cilj imaju unapređenje rada, a za koje navodi da su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije.

Dačić je sagovornika upoznao sa trenutnim aktivnostima i prioritetima rada Skupštine Srbije u predstojećem periodu i izrazio spremnost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge parlamenta.

Ambasador Fabrici je istakao važnost koju EU pridaje nastavku međustaranačkog dijaloga i pozdravio spremnost za njegov skori nastavak. Pozitivno je ocenio inicijativu da se Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbija razmatra u parlamentu.

Fabrici je pozdravio promene u radu koje je Narodna skupština počela da sprovodi i izrazio spremnost EU da pruži svu pomoć i podšku za dalje unapređenje efikasnosti rada parlamenta. Podvukao je i važnost uključivanja organizacija civilnog društva u legislativni proces.

Ambasador Fabrici je čestitao predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću stupanje na dužnost i izrazio uverenje da će dobra saradnja ostvarna na mestu šefa diplomantije biti nastavljena i na novoj funkciji.

Kurir.rs/Tanjug

 Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...