Šutanovcu preti pet godina robije

Počelo češljanje

Šutanovcu preti pet godina robije

Politika -
Agencija za borbu protiv korupcije juče je podnela krivičnu prijavu protiv Dragana Šutanovca zbog neprijavljivanja imovine

BEOGRAD - Pao ministar iz DS!Agencija za borbu protiv korupcije podnela je juče krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca zbog neprijavljivanja imovine! Agencija je utvrdila da Šutanovac nije prijavio da je sa suprugom stekao vlasništvo nad 1/10 idealnog dela stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20 na Vračaru.- Sumnja se da je neprijavljivanjem imovine izvršio krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navodi se u saopštenju i dodaje da su postupili po prijavi koja su podnela dva fizička lica.Prema članu 72 funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini u nameri da prikrije podatke o imovini, biće kažnjen zatvorom od deset meseci do pet godina.Prema članu 73 funkcioneru koji je osuđen na kaznu zatvora za krivično delo iz člana 72 prestaje vršenje javne funkcije, odnosno prestaje radni odnos u skladu sa zakonom. Funkcioneru koji je osuđen na kaznu zatvora za krivično delo iz člana 72 zabranjuje se sticanje javne funkcije u roku od deset godina od dana pravosnažnosti presude.Šutanovac juče nije odgovarao na naše pozive.

Tužilaštvo: Ispitujemo slučaj

Tomo Zorić, portparol tužilaštva, izjavio je da će postupiti po prijavi i da će, ako se utvrdi da su navodi tačni, tužilaštvo ao i u svakom drugom postupku preduzeti neophodne mere.

Stojiljković: Nema zaštićenih političaraZoran Stojiljković, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže za Kurir je zakon prekršen i da je sada sve na tužilaštvu.- Istina je da je Šutanovac u međuvremenu dostavio neka dokumenta o imovini, ali to nije učinio u zakonskom roku, a mi smo reagovali po prijavi. Mogu da poručim da niko od političara neće biti zaštićen i da će svoju imovinu morati da prijavljuju. A od nekog se mora početi - objašnjava Stojiljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track