Najnovije vesti

VULIN U BORU: Predsednik Vučić i Vlada Srbije uložili veliki napor u razvoj istočne Srbije
Foto: MUP

MINISTAR SA REBIĆEM I GRADONAČELNIKOM MILIKIĆEM

VULIN U BORU: Predsednik Vučić i Vlada Srbije uložili veliki napor u razvoj istočne Srbije

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Boru da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije uložili veliki napor da istočna Srbija bude uspešnija i naprednija.

"Zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đipingom, kompanija Ziđin je došla u RTB Bor i učinila puno da se ponovo pokrene proizvodnja i da čitav ovaj kraj zaživi“, rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin koji je zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem obišao Policijsku upravu u tom gradu, istakao je da je primarna dužnost Ministarstva unutrašnjih poslova da brine o bezbednosti građana, ali da su njeni pripadnici tu i da pomognu u razvoju kraja i privlačenju stranih investicija.

1 / 8 Foto: MUP

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je tu da pomogne ne samo u oblasti bezbednosti, što je naša primarna dužnost, već i da omogući investitoru da lakše i brže dovede stručnjake, dobije odgovarajuće dozvole, da procedure budu brže“, naveo je ministar Vulin.

Svaki deo Srbije, kako je istakao, zaslužuje podjednaku pažnju i svaki građanin naše zemlje jednako zaslužuje da on i njegova porodica žive u dobrom i mirnom okruženju.

Ministar je istakao da je borba protiv uličnog kriminala prioritet svake policijske uprave i da je želja MUP-a i svakog policajca da svako dete bude bezbedno i da se eliminiše svako nasilje, u čemu, kako je ocenio, policija uspeva.

"Upravo Policijska uprava Bor može da posvedoči da su rezultati veoma dobri, da svi oblici kriminaliteta beleže značajan pad i da uspešno čuvamo red, mir i bezbednost svakog građanina ovog grada i ove opštine", zaključio je ministar Vulin.

Gradonačelnik Milikić čestitao je ministru Vulinu na imenovanju na mesto ministra unutrašnjih poslova istakavši da je on u svakom prethodnom poslu ostvario dobre rezultate i da je uveren da se to neće promeniti.

Milikić je naveo da je Bor bezbedan grad i da u njemu u razumevanju i slozi živi 21 različita nacija.

Prema njegovim rečima, saradnja između lokalne samouprave i policijske uprave je dobra i ona će, kako je ocenio, u narednom periodu biti podignuta na još viši nivo.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...