SELAKOVIĆ NA KIPRU: Srpski šef diplomatije u prvoj bilateranoj poseti od preuzimanja funkcije
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

PRIJATELJSKI I BRATSKI ODNOSI

SELAKOVIĆ NA KIPRU: Srpski šef diplomatije u prvoj bilateranoj poseti od preuzimanja funkcije

Politika -

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković započeo je danas na Kipru svoju prvu bilateralnu posetu od kada je stupio na dužnost, susretom sa predsednikom Predstavničkog doma Republike Kipar Adamosom Adamoumom.

Selaković i Adamoum su razgovarali o bilateralnoj saradnji, a šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost Kipru na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu nakon sastanka.

Srpski ministar je zahvalio Kipru i na podršci Srbije na evropskom putu.

Šef srpske diplomatije ponovio je poziciju Srbije po pitanju kiparskog problema, na čemu su mu domaćini zahvalili.

Sagovornici su se saglasili da Srbija i Kipar imaju prijateljske i bratske odnose, ali da ima potencijala za unapređenje saradnje.

Selaković se sastao i sa diektorom Diplomatske kancelarije predsednika Kipra Kirijakosom Kurosom, a dvojica sagovornika ponovili su stavove o otvorenim pitanjima koje pojedinačno imaju Srbija i Kipar, ali i potvrdili da dve zemlje imaju prijateljske odnose.

Selaković će se tokom dana sastati i sa ministrom inostranih poslova Kipra Nikosom Hristodulidisom, a nakon sastanka biće održana konferencija za novinare dvojice ministara.

Selaković će se tokom posete Kipru sastati i sa komesarom za dijasporu Fotisom Fotiuom i arhiepiskopom Nove Justinijane i celog Kipra Hrizostomom Drugim.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track