POSLANICI DANAS RASPRAVLJAJU O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE: Očekuje se prisustvo i premijerke Brnabić
Foto: Ana Paunković

sednica skupštine srbije

POSLANICI DANAS RASPRAVLJAJU O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE: Očekuje se prisustvo i premijerke Brnabić

Politika -

Skupština Srbije počinje danas raspravu o Predlogu zaključka povodom predstavljanja izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2020, a očekuje se da će sednici prisustvovati i premijerka Ana Brnabić.

Predlog zaključka povodom predstavljanja izveštaja EK o Srbiji stavljen je na dnevni red sednice na zahtev koji je predsedniku parlamenta Ivici Dačiću uputilo 15 poslanika, Predloženi dokument sadrži pet zaključaka, a jedan od njih je da će Skupština Srbije konstatovati preporuke iz izveštaja EK, posebno one koji se odnose na vladavinu prava i funkcionisanje demokratskih institucija.

Pozdravljaju se napori Vlade Srbije preduzeti u cilju ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU i poziva se Vlada da održi snažnu dinamiku pregovora u skladu sa novom metodologijom proširenja.

Zaključak je i da će skupština konstatovati preporuke koje se odnose na njen rad i da će ostati aktivno uključena u realizaciju Međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

U poslednjem zaključku Narodna skupština ukazuje na potrebu daljeg rada svih institucija na ispunjavanju preporuka iz izveštaja EK, a nakon rasprave zaključke bi trebalo objaviti u Službenom glasniku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track