VUČIĆ O SARADNJI S KINOM: Zahvalan sam Si Đinpingu na ogromnoj pomoći Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

odgovarao na pitanja novinara

VUČIĆ O SARADNJI S KINOM: Zahvalan sam Si Đinpingu na ogromnoj pomoći Srbiji

Politika -

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je danas da je saradnja Srbije sa Kinom izuzetna i da veruje da će takva biti i u budućnosti.

"Zahvalan sam predsedniku Si Đinpingu na ogromnoj pomoći Srbiji i verujem u odličnu saradnju sa Kinom i u budućnosti", rekao je Vučić na novogodišnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, da je to strateško opredeljenje, ali da Srbija neće ne samo da kvari, već želi da unapređuje odnose i sa Kinom i sa Rusijom.

Vučić je rekao da je imao hrabrosti da pred predsednikom SAD Donaldom Trampom kaže da su iskustva Srbije u odnosima sa Kinom veoma dobra.

"Pratim svakog dana dana kako napreduje Linlong, jer vidim da ljudi misle da ekonomski rezultati dolaze od sebe, da su dati od sebe i nije ničija zasluga... To će biti ogroman pomak napred za Zrenjanin, srednji Banat. O Boru da ne pričam, o Železari koja spašava desetine hiljada porodica da ne govorim", rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija sa Kinezima radi i izvanredne stvari na infrastrukturnim projektima i da su naša iskustva izuzetno dobra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja