NEĆU USTUKNUTI DOK SVET NE UVAŽI ISTINU O RAČKU: Snažna podrška sudiji Danici Marinković u njenoj borbi protiv zapadnih laži
Foto: Dragan Kadić

kancelarija za kim

NEĆU USTUKNUTI DOK SVET NE UVAŽI ISTINU O RAČKU: Snažna podrška sudiji Danici Marinković u njenoj borbi protiv zapadnih laži

Politika -

Danica Marinković će uvek moći da računa na našu podršku u borbi za istinu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posle današnjeg sastanka sa sudijom koja je rukovodila istragom u Račku u zimu 1999. godine.

Zahvaljujući njenom svedočenju i opsežnim dokazima koje je prikupila slučaj Račak je izuzet iz svih haških optužnica.

- Sudija Marinković je svoju funkciju sudije obavljala profesionalno i časno sledeći sve standarde i pravne tekovine struke. Otkrića je zabeležila i dokumentovala u knjizi "Sudija u ratu i miru" čije je štampanje na srpskom i engleskom jeziku podržala Kancelarija za KiM - rekao je Petković.

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Marinkovićeva je istakla da će nastaviti da insistira da se uvaži prava istina o Račku i da na tom putu neće ustuknuti, kao što nije ni 1999. godine, uprkos svim pretnjama i sabotažama sa kojima se susretala tokom istrage, ali i u godinama koje su usledile.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track