VUČIĆ U ODLIČNIM ODNOSIMA S NASLEDNIKOM ANGELE MERKEL: Već se sastajali, Lašet ga pozdravio na srpskom! Dobro došli, predsedniče
Foto: Predsedništvo

predsednik na tviteru čestitao nemcu na srpskom i nemačkom

VUČIĆ U ODLIČNIM ODNOSIMA S NASLEDNIKOM ANGELE MERKEL: Već se sastajali, Lašet ga pozdravio na srpskom! Dobro došli, predsedniče

Politika -

BEOGRAD - Armin Lašet, aktuelni premijer pokrajine Severne Rajne-Vestfalije, izabran je danas za šefa Hrišćansko-demokratske unije - vladajuće CDU.

Samim tim, Lašet je označen i kao naslednik Angele Merkel. Dobra vest je da će se ovim izborom nastaviti dobra saradnja na relaciji Beograd-Berlin jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić beleži odlične odnose s Lašetom.

Podsetimo, njih dvojica svojevremeno su se sastali i razgovarali - u Diseldorfu pre nešto više od dve godine.

Lašet je tada na tviteru Vučića pozdravio na srpskom, rečima: "Dobro došli, gospodine predsedniče". Novi šef CDU Lašet rekao je da će učiniti sve da stranka kroz predstojeće izbore prođe dobro, a posebno na parlamentarnim izborima bude u mogućnosti da ponovo postavi kancelara.

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je danas Arminu Lašetu na izboru za novog predsednika vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

"Od srca Vam češtitam i želim sve najbolje! Nastavljamo da se oslanjamo na čvrsto partnerstvo za Nemačkom i CDU. Sračan pozdrav!", naveo je Vučić na Tviteru.

Inače, predsednik Srbije je u odličnim odnosima sa Lašetom, kojeg je posetio pre dve i po godine u Diseldorfu, kada je premijeru nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija prognozirao da će biti naslednik Angele Merkel. Već tada je Vučić skrenuo pažnju na značaj Lašeta u nemačkoj politici, nazivajući ga "džokerom" Merkelove za teške slučajeve, pratiocem njene politike, koji bi jednog dana mogao biti njen naslednik na mestu šefa CDU, što je sada i postao.

1 / 3 Foto: Predsedništvo

Odlična saradnja sa vladajućom strankom u Nemačkoj, nastaviće se i sa Lašetom na njenom čelu, kao i između dve države, jer bi on trebalo da bude i kandidat za kancelara "unionista".

Prilikom susreta u Dizeldorfu 15. maja 2018. godine, Lašet je na Tviter nalogu svog kabineta, na srpskom napisao "dobrodošli gospodine predsedniče", a zatim i na nemačkom da je primio predsednika Srbije u u sedištu pokrajinske vlade, sa kojim je, nakon upisivanja u Knjigu gostiju, razgovarao o Evropi i ekonomskoj saradnji.

Lašet, aktuelni predsednik vlade savezne pokrajine Severna Rajna - Vestfalija, danas je izabran za šefa CDU, stranke kancelarke Angele Merkel.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track